veggies31

Tävling! – Veggomat!

Vinnare:

40 kr – Gullvinge – Svampmacka
20 kr – Fiffen – Auberginerullar med tomat och mozzarella
20 kr – Sana – Skalade morötter
20 kr – patrike77 – Quornkorv

Bättre sent än aldrig.. Men jag var sjuk.. vinstmackan kommer senare :D



 

Senaste veckan har det blivit väldigt mycket vegetarisk mat hemma hos mig. Det är mycket ovanligt för mig men vissa saker var sisådär och vissa saker var mycket goda. Idag var en av de senare.

 

Jag hittade en

Vegetarisk lasange!

veggolasange vegetarisk lasange

spenat lasange

Supergod! 

5 falukorvar av 5 får den!



veggotävling nataly

Dela med er av era bästa veggorecept! 

Det kan vara så enkelt eller svårt som ni vill.
(PS. fritt fram att stjäla från internet om man vill)
(PS2. Ni får dela flera recept)

1 recept kommer vinna och testas av mig med redovisning på bloggen.
Vinnaren får 40 kr.
3 st får bonusar på 20 kr styck!

Glöm inte skriva med användarnamnet :D
Vinnarna dras 8 Juni.

nudlar

Skriv en kommentar (18 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

  • Kungen Patrik Eng

    gå ut ta en näve gräss från valfri grässmatta skölj under kallt vatten skaka sen ät utan tillsatser/patrike77

  • Kungen Patrik Eng

    skall finnas en Quorn version av falukorv så varför inte prova på göra en ungstekt falukorv med Quorn falukorven receptet e som de vanliga man gör fast med Quornfalukorven /patrike77

  • Birgitta Abrahamsson

    2 burkar omogen Jackfruit i saltlake á 565 g
    1 flaska god öl á 33 cl (gärna ale)
    1 tsk grillkrydda
    1-2 tsk rökt paprikapulver
    1 dl vatten
    ½ tärning grönsaksbuljong
    4 dl barbeque sås eller köpt
    Salt och svartpeppar
    Olja till stekning

    Börja med att hälla av och skölja bort lagen från jackfruiten. Stek den på medelhög värme i en gryta eller stekpanna med höga kanter tillsammans med kryddorna, salt och peppar och oljan i några minuter så vätskan avdunstar och den får lite färg. Slå därefter över ölen, vattnet och buljongen och koka i ca 45 minuter under lock på medelvärme.
    Sätt på ugnen på 200 grader på grillfunktion. När jackfruiten har kokat klart så häller du av buljongen och lägger jackfruiten i en ungsfast form. Täck med rikligt med bbqsås och rör om (spara ca 1/3). Grilla i ca 20 minuter. Ta därefter ut formen och mosa/dra isär jackfruiten med en gaffel så att den trådar sig och får rätt look. Smaka av med salt och peppar och blanda med mer bbq sås och grilla därefter i 5-10 minuter till så den får lite mer färg och konsistens. Klart!

    Servera till exempel med frallor, coleslaw, picklad rödlök, sallad, limeklyftor och koriander eller som kött till tacos, eller i en burrito. Sjukt gott!

    Smaklig spis// skogsmulle

    • Miranda Värd

      WOW detta snor jag! mm jackfruit är så gott :)

  • Miranda Värd

    Den där lasagnen ser bra ledsen ut, ut med den och in med denna härliga vegetariska smörgåstårtan.

    (4-6 port)

    1 Formfranska
    Smör

    Röra 1:
    1 kokt ägg
    1/4 avokado
    2 tsk creme fraiche
    2 tsk majonäs
    2 krm dijonsenap
    1/4 krm peppar
    1 tsk dill
    1 tsk gräslök
    2 krm citron

    Röra 2:
    1 msk ricotta
    1 msk creme fraiche
    1/2 tsk kapris
    1 krm riven ingefära
    1/4 krm peppar

    Röra 3:
    Färskost

    Garnering:
    1 kokt ägg
    1/4 avokado
    2 cm gurka
    1/2 zucchini
    2 skivor citron
    kapris
    persilja
    gräslök

    https://uploads.disquscdn.com/images/5992b2134bac02ae07f79b65e7ec85db04a7ab07f2badc3c1d9e8a89f13762b4.jpg

  • fiffen

    Auberginerullar med tomat och mozzarella

    Till 4 portioner behöver du:

    2,0 st Aubergine
    100,0 gram Spenat färsk
    2,0 st Lök gul eller röd
    2,0 klyfta(or) Vitlök
    200,0 gram Cream Cheese 30% ARLA
    30,0 gram Smör fett 80 %
    2,0 nypa Salt
    2,0 krm Svartpeppar
    800,0 gram Tomater krossade konserv m lag
    2,0 msk Tomatpuré konc konserv
    10,0 gram Sambal oelek
    250,0 gram Mozzarella ost fett 20 %
    4,0 msk Olivolja
    2,0 msk Oregano, torkad

    Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär auberginen på längden i 0,5-1cm tjocka skivor. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olivoljan och salta. Sätt in i ugn ca 10 minuter. Tag ut och ställ sedan åt sidan för att svalna.
    2. Hacka löken och fräs den i en panna i smör med pressad vitlök. Tillsätt spenaten och fräs tills vattnet försvinner. Rör ner cream cheese och rör runt tills den smälter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg spenatfyllningen på auberginerna och rulla ihop dem till rullar. Lägg i en lite ugnstålig form.
    4. Blanda ihop de krossade tomaterna med tomapuré, sambal och oregano. Smaka av med salt och peppar.
    5. Häll tomatsåsen över auberginrullarna. Skär mozzarellaosten i tunna skivor och lägg ovanpå rullarna. Gratinera i 200 graders ugn ca 15 minuter eller tills osten fått färg.
    Du som är plusmedlem hittar receptet här.

    kram kram fiffen

  • fiffen
  • Tuula Virtanen

    https://uploads.disquscdn.com/images/ae5f3277b6268cfd35cf62a9f33ed264eb4a9406ce4183d9b1995006cd94374a.jpg
    Svampmacka i micron

    Stek svampen i rikligt med smör,salt och peppar,häll över en skvätt grädde, bre över smörgåsen toppa med riven ost, in i micron, enkelt och gott.
    Kom på att du inte hade nån ugn ju // gullvinge

  • Michaela

    Nu har jag ingen bild men denna pajen gör vi väldigt ofta här hemma.

    Vegetarisk paj
    Pajdeg
    1½ dl vetemjöl
    1½ dl grahamsmjöl
    100 g margarin
    4 msk vatten

    Fyllning
    2 gula lökar
    2 tomater
    1 dl riven ost
    2 dl lättcreme fraiche
    1 dl lättfil
    2 ägg
    4 krm salt
    2 krm svartpeppar
    2 krm basilika
    2 krm timjan

    Sätt ugnen på 225 grader.
    Mät upp mjöl i en skål.
    Smula sönder margarinet i mjölet med fingertopparna.
    Tillsätt vatten och arbeta samman till en deg.
    Tryck ut pajdegen i en form upp på kanterna.
    Förgrädda pajskalet i 10 min.
    Skala och skiva löken.
    Fräs löken i margarin i en kastrull på svag värme.
    Skiva tomaterna.
    Riv osten och blanda den med lättfil, creme fraiche, ägg och kryddor.
    Sänk ugnsvärmen till 200 grader.
    Lägg hälften av löken i botten, sedan tomatskivorna och sist resten av löken.
    Häll över ostblandningen.
    Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

    / Angel87

  • sana

    Detta är jäääääääääääättegott..

    3 morötter
    skala dom

    smaklig måltid

  • fiffen

    FYLLDA TOMATER OCH PAPRIKA

    5 paprikor i olika färger (välj dina personliga favoriter)
    5 stora bifftomater
    2 lökar (hackade)
    3 vitlöksklyftor (hackade)
    1-2 dl olivolja
    3 msk tomatpuré
    2 dl ris
    1,5 dl pinjenötter
    1,5 dl russin
    1 dl persilja (färsk/hackad)
    1 dl dill (färsk/hackad)
    1/2 dl mynta (färsk/hackad)
    6-7 stora potatisar (skalade/klyftor)
    Salt & peppar

    Skär av en “hatt” på paprikorna, gröp ur och lägg hattarna åt sidan. Skär av ett lock på tomaterna, gröp ur och lägg innehållet åt sidan, och spara lockan. Ställ alla grönsaker i en eldfast form så de inte vickar.

    Kör tomatinnehållet i en mixer, eller med en stavmixer. Fräs lök & vitlök i lite olivolja tills det är genomskinligt. Tillsätt kryddor, örter, tomatgegget & tomatpurén och koka ihop. Lägg i det okokta riset, pinjenötter & russin och puttra ihop någon minut.

    Fyll alla grönsaker med blandningen från stekpannan och sätt på “locken”. Lägg potatisklyftorna runt om eller bredvid och häll på generöst med olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 30-40 minuter. Ta ut efter halva tiden och vänd på potatisarna.
    Servera med fetaost.

    kram kram fiffen

    https://uploads.disquscdn.com/images/04976196655e401dc97157f3b18cd0d85f3c291e8e1b36f89d1d6b366d1bb6c0.jpg

  • fiffen

    https://uploads.disquscdn.com/images/b5fc1f9af941b7a259cadfa82343eb5901d2dfb02dd7d96d78b775e3c9e46d1a.jpg

    GRÖNA LINSPLÄTTAR ( 4 portioner)

    2½ dl torkade gröna linser + vatten att blötlägga i
    2 dl osötad sojadryck (eller vatten)
    ½ gul lök, finhackad
    ½ dl vetemjöl
    1 tsk torkad timjan
    1 tsk torkad koriander
    1 tsk torkad paprika
    ½ tsk salt
    svartpeppar

    Blötlägg de torkade gröna linserna i rikligt med vatten i 8 timmar eller över natten. Häll av vattnet och skölj linserna noga. Mixa linserna i en matberedare tillsammans med sojamjölken eller vattnet. Det ska bli en så slät puré du kan få. Häll över i en bunke och blanda ner den hackade gula löken, vetemjöl, timjan, koriander, paprika, salt och svartpeppar.

    Värm en stekpanna på medelhög värme och klicka sedan ut små plättar. Jag stekte de i naturell olja, men olivolja går också bra. Stek de i någon minut på varje sida tills de är härligt gyllenbruna och krispiga.

    Kall yoghurtsås

    2½ dl tjock naturell sojayoghurt (Alpros på burk är min favorit)
    ½ tsk torkad koriander
    ½ tsk torkad mynta
    saften från ½ citron
    ½ msk fryst persilja (eller färsk för den delen)
    ½ msk olivolja
    salt och peppar

    Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål. Klart!

    kram kram fiffen

  • Gentian Nebihi

    8 dl vatten
    2,5 dl polenta
    100 g parmesanost
    1 paket sojabönor, frysta, (250 g)
    1 vitlöksklyfta
    300 g tomater, gärna i olika färger och storlekar
    1 förpackning minimozzarella-ostar, (285 g)
    0,5 kruka oregano
    olivolja, vitvinsvinäger, salt
    Kålsallad:
    300 g spets- eller vitkål
    0,5 kruka oregano
    Näringsvärde:
    520 kcal
    26 g fett
    26 g protein
    32 g kolhydrater

    Kålsallad: Finstrimla vitkålen, blanda den med 1 msk olja, 1 msk vinäger och 1/2 tsk salt.
    Sätt ugnen på 250°. Koka upp vattnet med 1 tsk salt. Vispa i polentan och sjud under omrörning ca 6 min. Riv parmesanen. Blanda ner hälften i polentan. Bred ut polentan till en rundel, ca 2 cm tjock och ca 25 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
    Tina sojabönorna. Mixa hälften med skalad vitlöksklyfta, 1 msk olivolja, 1 msk vatten och 1/2 tsk salt. Halvera tomaterna. Låt mozzarellan rinna av.
    Ta polentabottnen ur ugnen och höj temperaturen till högsta värme. Bred sojabönsröran på bottnen. Lägg på resterande sojabönor och tomater. Lägg på mozzarella och den sparade parmesanen.
    Grädda mitt i ugnen ca 5 min. Hacka 1/2 kruka oregano och blanda med kålsalladen. Ta ut och toppa pizzan med 1/2 kruka oregano. Servera pizzan med kålsallad.
    gyli

  • Gentian Nebihi

    1 msk rapsolja
    1 lök, gul hackad
    1 msk vitlök, finhackad
    2 sötpotatisar, små skalade och tärnade
    1 chili, grön tunt skivad
    1 paprika, röd liten i 1×1 cm tärningar
    1 paprika, gul liten i 1×1 cm tärningar
    1 bit zuccini, i 1×1 cm tärningar
    400 g bönor, t ex pinto eller cannellini, kokta avrunna
    400 g krossade tomater
    1 msk grönsaksfond, Bong Touch of Taste
    1 msk brynt schalottenlökfond, Bong Touch of Taste
    KRYDDOR
    1 tsk cayennepeppar
    1 tsk spiskummin, mald
    1 tsk paprikapulver, rökt
    1 kanelstång
    1 stjärnanis
    salt
    svartpeppar
    TILL SERVERING
    korianderblad, färska (alt. persilja)
    kruspersilja, friterad
    gräddfil
    pumpakärnor, rostade

    Hetta upp oljan i en kastrull. Fräs lök, vitlök och potatis några minuter.

    2. Lägg i kryddorna och låt de fräsa ytterligare en minut.

    3. Tillsätt alla övriga ingredienser och späd med vatten tills det täcker ytan. Låt det sjuda sakta tills konsistensen blivit krämig och potatisen blivit mjuk, ca 30 minuter.

    4. Smaka av med kryddorna, fond och buljong.

    5. Servera chilin överströdd med korianderblad och persilja samt en klick gräddfil
    gyli

  • Eron Nebihi

    Vegetarisk gryta med bönor och feta
    500 g potatis
    1 gul lök, 0,5+0,5
    4 vitlöksklyftor, (2+2)
    500 g haricots verts, frysta
    4 msk olivolja, (2+2)
    1 burk tomater, finkrossade (400 g, gärna Mutti)
    1 dl vatten
    1 kruka persilja, grovhackad
    2 grönsaksbuljongtärningar
    1 tsk salt
    2 lagerblad
    Tillbehör
    , bröd (30g/pers)
    200 g fetaost
    Näringsvärde:
    530 kcal
    29 g fett
    18 g protein
    47 g kolhydrater

    Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den i lättsaltat vatten 5 min. Häll av vattnet, låt potatisen ånga av i durkslag.
    Skala och finhacka lök och vitlök. Skär bönorna i mindre bitar.
    Stek bönor, 1/2 lök och 2 vitlöksklyftor i 2 msk olja under omrörning 2-3 min i en kastrull. Ta upp bönorna i en bunke.
    Stek potatisen med resten av löken och vitlöken i 2 msk olja 2-3 min under omrörning.
    Tillsätt tomater, vatten, persilja, buljongtärningar, salt och lagerblad.
    Blanda ner bönorna och sjud 5-6 min. Tärna fetaosten. Servera fetaost och bröd till böngrytan.
    gazi

  • Eron Nebihi

    Smördegsflan med ost, pesto och grillad paprika

    1 st rulle smördeg
    3 msk chilisås
    250 g svamp
    2 msk smör
    1 st pressad vitlöksklyfta
    2 dl crème fraiche
    1 tsk salt
    2 krm peppar
    1 msk hackad färsk timjan
    1 dl riven ost
    Topping

    100 g chèvre (getost) eller ädelost
    100 g pesto
    50 g grillad paprika
    färsk timjan

    Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga bottnen. Vik upp kanterna. Bred på chilisåsen.
    2. Ansa och stek svampen i smör. Pressa över vitlöken. Häll i crème fraiche och koka ihop. Salta, peppra och tillsätt timjan. Sjud stuvningen någon minut utan lock – men inte länge, svamp blir seg av att kokas.
    3. Bred ut svampstuvningen på smördegen. Strö över riven ost och sätt in i ugnen i 200° ca 15 min.
    4. Smula chèvre över medan flanet är varmt så att det smälter lite. Fördela pesto, paprika och timjan över. Skär i bitar och servera.
    gazi

  • Tuula Virtanen

    Tack Nataly för vinsten o gg ni andra med

  • fiffen

    Tack Nataly för pengen och grattis alla.

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!