blogg-advent1

1a Advent – Nu är julen här på riktigt!

 Helgdagen är den fjärde söndagen före juldagen, det vill säga den söndag som infaller mellan 27 november och 3 december. Adventsstjärnan som man hänger i fönstret symboliserar Betlehems stjärna, den stjärna som visade vägen för de tre vise männen. I dag används stjärnorna för att sprida julstämning och längtan till julen.

blogg-advent

Är det fler än jag som känner den där speciella stämning med första advent? Nu är det liksom nära till jul och det blir mörkt och mysigt med tända ljus. Brukar ni göra en sådan adventsljusstake med 4 st ljus eller köper ni den kanske?

Jag tycker de är såå vackra. Jag måste nog köpa mig en sådan i år. Eller ska man göra en själv kanske? Kanske båda och!

julbord

Hur gör ni för att räkna in julen?

Jag brukar tända ljus med juldofter som pepparkaka eller kanel. IKEA brukar ha många ljus som luktar så gott. Jag brukar ibland ha sånna ljushållare med vatten och doftolja med. Det luktar himmelsk!

Hemma hos mig får man nog inte vara känsligt för dofter för då får man huvudvärk. Jag har dofttvål i badrummet, tända ljus i 2 miljarder olika dofter samtidigt och helst 20+ ljus. Mysigt ska det vara!

apelsin-med-nejlikor-jackpotjoy

Något mer jag älskar doften är är sånna här! Apelsiner med kryddnejlika! Hur juligt luktar inte det? Brukar ni göra sånna? jag tycker de luktar så gott men de börjar ju ofta mögla så snabbt så jag föredrar nog att köpa ljus med doften men den dagen jag får barn ska jag tvinga de att göra sånna! Är det jul ska det vara jul med! Helst länge. Och julmusik måste man ha också. Med Carola och Jöback och allihopa. Alla gamla klassiker.

Visste ni att Måns Zelmerlöw har gjort en julskiva? Nu vet ni det så bara ta hem på spotify och lyssna på. Fast min favoritlåt är nog Pentatonix med Mary, did you know?. Den låten är så fin.

christmas-tree-wreath-and-garland-inside-living-room

Såhär föreställer jag mig att det kommer se ut hemma hos mig i framtiden. Tror ni inte det? Julstrumpor och öppne eld och gran och hela köret. Så när man smyger ner på morgonen och dricker varm choklad och äter ostmacka och får öppna paketet i strumpan. Åh så mysigt! Jag blir alldeles varm i magen bara av tanken. Kan man skaffa familj bara för att fira jul?

Är det fler än jag som vill krypa upp i soffan på bilden? Kan ni också känna hur det snöar utanför fönstret till det vardagsrummet? Den där första härliga “Nu är det julafton snön”.

Glöm inte att dela med er av ert bästa lussebullsrecept så jag och Miranda kan baka och och bjuda våra brittiska kollegor på något gott.


Glad första advent

till er alla från oss alla på Jackpotjoy!

 new_year_wallpapers___christmas_dog_047599_

Skriv en kommentar (8 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Helga Törnqvist

  trevlig advent/picolina

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Detsamma! <3

 • Hea Berg
  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Vilken söt! <3

 • Annica Larsson

  Vill dela med mig av en enkel sak när dina ljus tar slut ….

  3 skivor apelsin
  1 kanelstång
  lite blandning av glögg kryddor (finns i färdig påse ) alt . nejlikor pommeransskal , hela kardemumma kärnor
  en liter vatten

  koka upp sakta på spisen och låt små puttra sprider massor av doft …..lycka till

  P.s går att spara i glasburk när du tycker det luktar lagom och sen åter använda igen nästa gång du vill sprida doft …annicahallinge

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Åh det måste jag testa någon dag :D

 • Annica Larsson

  delar med mig av 2 bilder .. https://uploads.disquscdn.com/images/de265dd5ee8f78c558f7d14a48fa8d257513280a98f17e7ab6027fa02dc6cfc6.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/22bc71db243b6d2ea19f504ad06871e49703f24416bc70270d39459b689bcac2.jpg
  kalendern fanns på panduro att köpa men jag gjorde en egen på samma sätt för inte ens en bråkdel av priset ….

  man kan fylla glaset även med lite sand (miranda man vänder glaset och limmar fast pappret när glaset står upprätt ) =)

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Åh jag tänkte göra sånna med :D Men jag måste köpa vinglas först. Ikea here i come! :D

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!