Filippinerna!!

caramoan3

Hej på er!

Här kommer en blogg med en liten tävling om min senaste semester. Till ett land jag hade missat i Sydostasien, Filippinerna! Medan jag var iväg så öste regnet ner i södra Spanien så tajmingen för en vintersemester var god.

Första stoppet blev Manila, en kaotisk plats med sin charm. Men efter två dagar längtade man till stränderna. Stränder blev det så det räckte och blev över. Först stoppet blev ön Palawan och lite ö-luff i Bacuit skärgården, vilken vacker plats! Här spelades Expedition Robinson in 2009 och nu var Israelerna i full gång med att spela in årets program av survivor. Nackdel för en annan som inte fick gå iland på just den ön.

lagunen

Efter 4 dagar tog jag mig tillbaka till Manila där jag satte mig på en buss ner till Caramoan. En ganska avlägsen plats i sydöstra delen av ön Luzon. Först trodde jag att man gjort ett misstag eftersom det regnade konstant i 13 timmar. Men när jag kom fram sprack det upp, och då ångrade man sig inte. Cararamoan var den bästa platsen på semestern. Här kommer lite bilder från caramoan öarna!

caramoan1

caramoan2

badkrukan

Ingen blogg utan en liten tävling. Ämnet är givetvis Filippinerna. Nedan följer 4 frågor. Svarar man korrekt på alla 4 frågor så är man med i lottningen om priset. 40 kronor till vinnaren. Lycka till! Skicka gärna ett email till blogg@jackpotjoy.com men glöm inte att skriva i kommentarsfältet att ni skickat in!  Tävlingen är nu avgjord.

1.Vilket av följande påståenden är korrekt om Filippinerna.

A- Filippinerna är världens största önation.

B- Filippinerna ligger i topp 10 bland världens folkrikaste länder.

C- Filippinerna var fram till 2002 det enda landet i Sydostasien där majoriteten av befolkningen tillhör romersk-katolska kyrkan.

2.

Landet har haft sin beskärda del av politisk turbulens.1942 lovade en amerikansk general i ett tal att han skulle återvända till Filippinerna.”I shall return” som han sa. Han var den ledande kraften i skapandet av armén i Filippinerna som nu var i krig med Japan. Vad hette denna amerikanska general?

3.

Många av oss har fler än ett par skor. En viss dam från Filippinerna blev dock känd i väst mycket på grund av sitt excentriska leverne. Hon ägde tusentals skor och juveler. Kritiker anklagade henne för att plundra statskassan med sin shopping. Hon var ju gift med ledaren. Minns ni vad hon hette?

4.

Nu till mat! En maträtt som jag lärde mig tycka om rejält under resan har fått sitt namn efter det spanska ordet för marinera/marinad. Indigrienser kan vara kött, kyckling eller fisk/skaldjur.Mycket soja sås, vitlök och grönsaker. Det är den inofficiella nationalrätten på Filippinerna. Vad heter maträtten?

 

Lycka till och glöm inte att ha en GOD JUL!

 

/Mangan

Om Chattvärd Mangan

Magnus eller “Mangan” som han kallas är en äkta smålänsk globetrotter. Han älskar resor och fotboll och säger absolut inte nej till några parti Blackjack eller några Texas Hold'Em-händer.

› Se fler inlägg av Chattvärd Mangan

Skriv en kommentar (9 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Helga Törnqvist

  inskickat/picolina

 • Hea Berg

  Inskickat/HeaB

 • Maritha Carlsson

  inskickat //guldkorn

 • Tuula Virtanen

  inskickat / gullvinge

 • Britt Pettersson

  inskickat//brittelina

 • rate

  inskickat/ rate

 • Nils Törnqvist

  inskickat/valkin54

 • annant

  inskickat // annant

 • Elbelial

  inskickat // elbelial

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!