UK

“hamnade på sniskan”-Semester!

Nu har jag varit på semester igen! Herregud man skulle kunna tro att jag inte gör annat än vara ledig. Ni får skälla på Fredrik!

Semester är ledighet från arbete. Lov kommer helt enkelt av lov i betydelsen ’tillåtelse’, alltså tillåtelse att vara ledig och borta från undervisning. Det har varit i bruk i denna betydelse sedan 1600-talet.

Ni som följer mig på Facebook har såklart sett att min semester gick lite åt ett annat håll än jag tänkte. Först blev det Malmö med hundträff. Bilder kommer senare för laddaren till datorn ligger kvar i Malmö så den måste åka på en flygtur till mig först ;)

Malmö natt sn;

Jag hann även åka till Göteborg där jag lämnade Smulan. Mer om det kommer Smulan själv få berätta senare. Hon har fått ett stort ansvar den lilla taxtanten.

Själv bestämde jag mig för att resa vidare efter ett par dagar. Det var kallt och ruskigt i Sverige med regn och slask så jag tog helt enkelt flyget till England. Vips så var jag här på min semester istället och här tänkte jag stanna ett bra tag framöver. Jag bor inte i London med de andra svenskarna på Jackpotjoy utan jag bor i en mindre stad som heter Stoke.

Jag kommer inte att lämna er utan jag kommer jobba kvar precis som innan men nu kommer jag kunna stämma in i era klagomål över vädret istället för att berätta att det är 40 grader varmt ute ;)

semester england by

england landet

Det var inte mycket varmare i England än i Sverige men det var mindre slasksnö och jag måste säga att jag tycker vi borde införa att kalla alla för hjärtat, darling, älsking, sötnos osv.

När man säger “Ursäkta, skulle du kunna berätta för mig vart jag hittar tågstationen?” så svarar de “Ja älskade, Den ligger där borta”.. Så kan man svara “Tack Sötnos!” bara för att den brittiska lilla damen är så söt i sin basker och sin tekopp. De måste ha en tekopp. Har den ingen tekopp i handen är det ingen riktigt brittisk liten dam.

Hur underbart låter inte det? 

british tea ladys

Jag har fått många frågor om “Men varför?”.. Den hårda sanningen är att jag trivdes inte i Spanien längre. Efter 2 år där ville jag sa något nytt. Och jag får närmare till några av mina vänner. Hundarna är utspridda på trygga platser och kommer samlas ihop senare när jag kan hämta de. Så det är mest jag som kommer lida av att inte ha någon att klappa på.

Imorgon tänkte jag lägga upp lite bilder från min förra semester i Spanien och Portugal om ni vill se de?

De tio första som kommenterar detta inlägg får 5 kronor imorgon! :D

Skriv en kommentar (12 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Hea B
 • Kungen Patrik Eng

  så hur blir det nu gulli gumman då kommer flytta till england? betyder det att vi inte får se dig i chatten mer eller blir det som idag du e i chatten men bor i england?
  ps u been missed /the one and only u know who patrike77

 • Lena Pettersson

  du ska väl jobba kvar iallafall på jpj fast i UK
  får komma o hälsa på nästa gång jag åker dit. Kram

 • Anita Backlund

  Ser trevligt ut där i Stoke. Hoppas du ska trivas./anitamoj

 • fiffen

  Hoppas du kommer att stanna kvar på JPJ. Kanske det finns ett jobb till dig i England som chattvärd på JPJ – håller tummarna.
  .
  kram kram fiffen

 • Mats Westerberg

  hoppat du trivs bättre i uk // matsw87

 • ella55

  Det var trevlig

 • Linda Cody

  <3. Hoppas du kommer trivas bättre där./Tesslinz.

 • Bo Nordquist

  Gör vad du känner bäst för!

 • Lena Karlsson

  hoppas du kommer att trivas och att hundarna kommer snart :) //fagelbla

 • linkku

  absolut rätt nataly

 • Luisah

  Ha det så trevlig!!

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!