Funny-Christmas-animals18

Jul, inte alltid så perfekt!

Man lyckas inte alltid få den perfekta julen :P men då får man anpassa sig och skratta åt det! Jag och mamma hade en intressant Jul och jag började fundera på om ni andra har haft något misslyckande denna jul som NI kan skratta åt!

Vi hade 3 st saker!

1. Råka tina upp lammfärs och inte nötkött till de traditionsenliga köttbullarna :( – I framtiden skall jag skriva på paketen vad det är för köttfärs. Dom blev ju goda…. men julköttbullar som vi haft sen jag var bebis var det inte! ett litet hugg i hjärtat där. Engelskt kött ser INTE ut som svenskt :o i Sverige kan man ju se på färgen och känna på lukten vad det är för köttfärs. Men ICKE! här ser nästan grisköttet lika mörkt ut :P

07-12-22_kottbullsmacka_01


2. Ansjovis i Janssonsfrestelsen VIKTIGT… men den engelska vi köpte smaka “fiskit” och inte ansjovis. Som vi såg fram emot det! nästa år tar mamma med en burk eller två från Sverige. Fast 2 dagar efter vi gjort den så har den nu gottat till sig och smakar lite ansjovis! :O så den kanske är som en flaska vin!

7311170022116

Denna skall det va, o inget annat märke!


 

3. Mamma köpte ett bord med 4 stolar till oss i Julklapp som skulle levereras den 23/12. Dom kom den 23…. alltså lastbilen och föraren. Han spendera 20 minuter i lastbilen och kom senare tillbaka och sa -“Ber om ursäkt, det verkar som dom glömde lasta på den på lagret.” *SUCK* så vi fick trängas i vår 2 sits soffa och äta julmat. Jag, mamma och sambon. Det såg typ ut så här:

MYSIGT!

Men det kom idag! när mamma åkt hem :o så jag skall nog fira med att sitta vid köksbordet och spela kort med sambon i helgen.

en liten kul grej som hände med…. köpte tofflor från IKEA Till sambon. Röd/rosa! det var för sköj skull och det var väl tur det för han vägra ta på sig dem :P


 

Ingen annan i Sverigeteamet verkar ha haft lika mycket “sköj” som hänt under julen… men

Kimmie skulle baka ett Grekiskt sötat bröd i år igen som heter: Tsoureki

Tsoureki ( tsoo - REH - kee ) är ett traditionellt påsk bröd i grekiska. Tsoureki är en rik jäst bröd smaksatt med apelsin och med en härlig krydda som heter Mahlab ( även kallad Mahlepi ) som mals från kärnorna av vilda körsbär.

Capture

Nedan var kimmies “Tsoureki” förra året, där under lussebullarna. ser MUMS UT!!!! I år fins nog inga bilder då Kimmie säger att- “Detta år blev det lika hårt som sten. Om jag ville kunde jag ha använt den för att slagträ!”

tsoureki

 

Detta är ingen tävling :P (en sådan kommer snart) – Jag är bara intresserad om något skumt har hänt er i Jul :o saker som ni skrattar lite åt! :D och som får er att ha samma min som bebisen när det hände men som sedan fick er att skratta som sälen!

sad-babyimages (1)

 

Go fortsättning!

 

Om Chattvärd Julia

Vår gotlänning som aldrig lämnar ritblocket hemma. Nämner du Dubbelnougat blir hon lyrisk och är du en trädgårds nörd, får du bonuspoäng. Du kan även fråga Julia om absolut bästa bullreceptet, hon har stenkoll.

› Se fler inlägg av Chattvärd Julia

Skriv en kommentar (5 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • s g

  Nä eg inte men jag skulle göra Janson för den vaaaaaaaa ju så god förra året, gjorde jag ens en då? Ok jag smulade på hårt bröd o skorpor på potatisen som va för småskuren, mina hushållsmaskin.. den vart inte så poppis vi slängde resterna.

  Vi skulle spela Gurka, jag hade så klart inga pengar så jag lånar av mamma och förlorar så nu är jag skyldig henne 13 SPÄNN! Och min bror 3 kr… istf VINNA bläk men de va en lugn o trevlig jul/sana

  • Julia Jacobsson

   hahahahahah vad ä gurka? :o

   • s g

    ja hm man har 4 kr sen så.. ska man spela med 6 kort man ska lägga på den andres kort, typ lägg 4 så måste dom andra ta sitt närmast över har man inte de får man lägga sitt lägsta, lägger man ett ess så eller de högsta börjar man , så den som har högsta kortet på sista sticket får böta 1 kr har man ett ess så får man lägga alla sina pengar. Man får vara med sen iaf tills man förlorar igen sen är man ute och den som vinner sista får alla pengar.. pust de va jobbigt förklara nåt jag endå inte lyckades förklara =))

    • Julia Jacobsson

     min hjärna gör ont!

     • s g

      hehe

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!