25-Days-of-Christmas-10

Lucka 10 – Julhistorier om pynt

Nu är den äntligen här! Mysigaste tiden på året! Jul, Jul, strålande Jul!
Jag gissar att alla som har tänkt dekorera, har iallafall startat med det nu.

I år var det första gången på 6 år som jag fick vara hemma medan min kära mor dekorerade huset med både våra gamla och nya Juldekorationer.

Eftersom att julen bara är här en gång per år, så hinner vi inte riktigt bli less på våra dekorationer, eller, jo, i januari. Men vi är ändå oftast okej med att plocka fram samma dekorationer år efter år och sällan byta ut, utan hellre bara öka på vårt förråd med mer julpynt.

Jag vet inte om ni är lika sentimentala som jag, men när mamma tar fram vårt gamla julpynt så kommer många härliga minnen fram.

Min mor och far har alltid haft en liten söt stjärngosse som har stått på köksbänken i alla år.
Den drygt två decimeter långa statyn står med öppen sjungande mun med ett stearinljus i handen. Han har också alltid glitter i håret.
Eller det kanske är en lucia, vem vet. Vi har alltid kallat han för stjärngossen.

stjärngossen

Om man tittar noga på stjärngossen mun och näsa kan man se små vita prickar där färgen är bortskavt. Kanske inte så konstigt att en så gammal prydnad har lite skador. Men dessa skador kommer ifrån kärlek.

Dessa kommer ifrån en väldigt speciell fågel som hette Emil.
Emil var min mor och fars lilla grå jako. Jag hann aldrig träffa honom, men jag ler ändå alltid åt tanken på historien som mor och far berättade för mig om Emil och stjärngossen.

När stjärngossen kom fram till Jul blev Emil alltid så glad. Han sprang fram till stjärngossen och började att picka med sin näbb i munnen och sa: puss puss, puss puss.

emil grå jako

En månad per år fick han träffa en person i sin egen storlek och pussas lite grann.

Har ni någon dekoration som ni haft i åratal? Eller har ni något pynt som ger er minnen? Jag vill gärna höra era historier. Skriv en kommentar och berätta din historia eller minne.

/ Terese

Skriv en kommentar (0 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!