p-sweetcorn-recipe_1469618c

Marinader och Såser till Grillfesten!

 

Heeeeeeeeeeeeeeeej läääääääääääääääget rooooooooooooomies!

Mamma kommer snart och då kommer jag vara ledig ganska länge och jag kommer sakna er så det gör ont! så jag gör en liten tävling som kommer räcka till jag kommer tillbaka igen!

Jag, Sambon och mamma kommer grilla ganska mycket och med risk för att man fastnar på sin “favorit” marinad och såser så ber jag er om lite hjälp! :o


 

REGLER!

1. Dela med er av er marinad, sås eller annat tillbehör till grillningen.

2. posta ett recept per inlägg i kommentarsfältet nedan (inte flera recept i ett inlägg) – ni får posta hur många recept ni vill!!!

3. Ni måste ha gjort en insättning på er spelkonto under året 2015!

4. Skriv ert användarnamn om ni loggar in som Guest eller med era riktiga namn annars finns det en risk att ni vinner men jag vet inte vem ni är o,o och då blir vi ledsna!!!

Start: 23/4 slutdatum: 10/5 klockan 23.59 – vinstutbetalning den 11/5 


HUR UTSES VINNARNA?

 

När jag kommer tillbaka efter semestern kommer jag, sambon och mamma ha testat de recept som föll oss mest i smaken. Bara ett recept per person kommer få vara med i tävlingen, oavsett antalet inskickade recept. Men det betyder inte att vi bara testar ett recept per person :visslar:


 

PRISER

Plats 1

150 kr på spelkontot + 3 st hemliga priser

Plats 2

75 kr på spelkontot + 2 st hemliga priser

Plats 3

50 kr på spelkontot + ett hemligt pris

Plats 4

25 kr på spelkontot + ett hemligt pris


GRILL HACKS!

Här kommer lite tips om hur denna sommars grillning kan vara lite enklare men framförallt roligare!


Och är ni sugna på en 50 krs-bonus? kom på Jannes och Houdinis feta grillfest! – Tryck på bilden nedan för att läsa mer!grillfesten

 

Lycka till! 

Om Chattvärd Julia

Vår gotlänning som aldrig lämnar ritblocket hemma. Nämner du Dubbelnougat blir hon lyrisk och är du en trädgårds nörd, får du bonuspoäng. Du kan även fråga Julia om absolut bästa bullreceptet, hon har stenkoll.

› Se fler inlägg av Chattvärd Julia

Skriv en kommentar (20 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

  • Camilla Molly Haraldsson

    Sweet chilisås blandat med creme fraiche är jättegott till grillat. Och grillad majs.

  • Ann-sofie Annsi Jacobsson

    Jag använder ofta sånt som jag har i lyen och i skåpen och blandar hej vilt, ibland använder jag en köpt marinad som grund sedan blandar jag i lite som jag känner för. men sambal olek , vitlök ,soja,worschester sås, ostronsås har jag alltid hemma under grill tider

    • Julia Jacobsson

      ääääääääääälskar sambal olek!

  • Ann-sofie Annsi Jacobsson

    “snabb” bearnaise sås.

    1 äggula/ 50 gr smält SMÖR

    knappt 1 msk dragon vinäger ( stoppa i dragonkvistar i en vinägerflaska och låt det dra )

    Häll äggulor och vinäger i en hög mixerskål. Smält smöret och låt det börja bubbla men inte ta färg. Häll det heta smöret i en tunn stråle i skålen under mixning. Ta inte med bottensatsen.

    Smaksätt med salt, peppar, persilja

  • Ann-sofie Annsi Jacobsson

    Det här är ju varken marinad eller grillsås men de ska grillas! :P
    Burgare Med Sting! 600g Nötfärs, 1liten gul lök, 1 ägg, 3msk pepparotsvisp
    2krm tabasco, 1msk worcestershiresås, 1tsk salt
    Skala och riv löken fint, rör ihop ägg, pepparotsvisp, tabasco och woecestersåsen i en bunke. Blanda i lök och salt i äggsmeten sen färsen blanda om väl. Dela smeten i lika delar, grilla eller stek.

  • Pingback: CITAT! | Sköj med Jackpotjoy()

  • AnnaNo1

    Marinad som är toppen till griskött. Brukar ha det till julrevbensspjäll men fungerar lika bra i grillsäsong :)

    2dl chilisås, 1/2dl olja, 1msk soja, 2-3 msk honung, 4-6vitlöksklyftor, – Grymt go marinad! går att spetsa till med lite sambal också om man vill :)

  • AnnaNo1

    Ja det här blir inte grillat heller men en dubbelmarinad till absolut underbart sommarfläskfilé! Filén äts kall med goda saker till. Varför inte grilla grönsakerna till köttet? ;)

    ·
    ca 800 g putsad fläskfilé

    ·
    Marinad 1:
    3/4 dl salt
    1 liter vatten
    6 st kvistar färsk rosmarin
    5 vitlöksklyftor
    grovmalen vitpeppar

    ·
    Marinad 2:
    strimlat skal av 2st citroner
    1 dl finhackade blandade örter (tänk på att rosmarin har kraftig karaktär
    Jag brukar ta t ex hackad persilja, lite
    mer rosmarin, bara för att ge lite härlig färg)
    2 dl olja

    ·
    Börja med Marinad 1: Koka upp salt, vatten och kryddor och låt svalna.

    ·
    Bryn fläskfilen runt om och stek sedan färdigt i 125 grader varm ugn i
    cirka 30 minuterLägg fläskfilen i Marinad 1 och låt ligga i cirka 8 timmar.

    ·
    Blanda alla ingredienser till Marinad 2. Lägg i köttet och låt ligga minst
    2 timmar, gärna längre!

    ·
    Servera med exempelvis potatisgratäng, hemgjord potatissallad (se recept i
    nästa inlägg), klyftpotatis, grillad majs eller en sallad med bönor, melon,
    mango, tomater, lök, spenat och gurka. Eller
    använd bulgur istället för bönor J

  • AnnaNo1

    varm potatissallad till det grillade

    Tillagningstid: 45 min.

    Tvätta och dela färskpotatis. Beräkna ca 3-4 små potatisar per person. Lägg i en form med olja och salt. Rosta på grillvärme 250 grader överst i ugnen i 5 minuter. Sänk sedan värmen till 200 grader och låt potatisen blir genomlagad i cirka 30 minuter.

    Ta ut ur ugnen och fördela genast delade körsbärs-tomater, hackad rödlök och babyspenat över.

    Ringla till sist över en blandning av 1/2 dl olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, flingsalt och svartpeppar.

  • AnnaNo1

    Salsa Verde – gör sig fantastiskt bra till grillat! Kyckling tycker jag den passar särskilt bra till :)

    1 grön chili (t ex spansk peppar)
    1 1/2 dl hackad persilja
    1 dl hackad basilika
    2 msk finrivet citronskal
    1 msk rödvinsvinäger
    1/2 dl olivolja
    1 krm salt
    1/2 krm nymalen svartpeppaClose
    Bra att veta när du ändrar antalet portioner
    Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
    Dela, kärna ur och finhacka chilin.
    Blanda chilin med persilja, basilika, citronskal, vinäger och olja. Krydda med salt och peppar.

  • AnnaNo1

    Papayasalsa

    ca 300 g papaya

    2 salladslökar

    1 röd peppar

    2 msk hackad koriander

    2 lime

    2 msk olivolja

    salt

    strösocker

    kala, dela och kärna ur papayan. Tärna fruktköttet fint.

    Ansa och skär salladslöken i tunna skivor. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda det med papayan.

    Hacka koriandern. Pressa limesaften i salsan och blanda ner olivoljan och koriandern. Smaksätt med salt och socker.

    fantastiskt gott till grillat!

  • AnnaNo1

    Dijoncreme – passar till lax, grillat, till och med på smörgåsen.

    4 msk dijonsenap
    2 dl crème fraiche
    1 krm salt

    honung

    rör ihop senap, creme fraiche och ha i salt (jag brukar ta mer än ett kryddmått salt ;) ), dutta i lite honung. Tänk på att ta lite i taget och smaka av så det inte blir alltför sött.

  • AnnaNo1

    Laxpaket på grillen

    Lägg i kraftig folie portionsbitar av lax, i enportionsförpackningar. Lägg på ett täcke av creme fraiche och St Agur-ost (ungefär som en gorgonzola men godare. Ta gorgonzola om du inte hittar annat) som du blandat ihop till en röra tillsammans med lite peppar och en liten gnutta salt). tillslut paketen ordentligt, grilla tills det är klart. Ät tillsammans med grönsaksspett och pressad potatis.

  • AnnaNo1

    Marinad till kyckling

    2 dl naturell yoghurt
    2 msk olja
    saften av en citron (riv gärna ner skalet av citronen också, fräsch smak!)
    2 pressade klyftor vitlök
    1 tsk mald spiskummin
    1 tsk ingefära
    1 tsk paprikapulver
    1 tsk chilipulver
    salt och lite peppar.
    blanda ihop marinaden, lägg i kycklingfilëerna och marinaden i en påse och marinera i minst 2 timmar, gärna längre. Yoghurten gör kycklingen gudomligt mjuk och mör.

  • Helga Törnqvist

    så här i sista stund delger jag mitt bästa grillförslag. inte bara sås eller marinad men ett förslag på goda grillspett.
    spetta och varva dessa saker på spett: fläskfilebitar,charlottenlök,cocktailtomater,prinskorv (eller halverade andra) och icke minst rullade baconbitar. växla om så att mellan vara kött(korv)bit ligger antingen lök eller tomat.sen pensla det hela med olivolja , salt och peppar, och strö över provencekrydda. grilla över öppen eld.
    Bon appetit

  • Camilla Molly Haraldsson

    Grillad vitlöksmarinerad fläskytterfilè och hemmagjorda potatisklyftor med havssalt och rosmarin. Gärna grillad majs och broccoli till och creme fraichen som jag skrev tidigare.

  • Camilla Molly Haraldsson

    Turkisk yoghurt, salt, peppar och vitlöksklyftor ( antalet får man bestämma själv, beroende på hur stark vitlökssmak man vill ha. )

  • Camilla Molly Haraldsson

    Torsk i foliepapper brukar jag göra i ugnen, går säkert att göra på grillen också. Ta en lagom stor portionsbit torsk, salta och peppra. Lägg dit en bra bit med margarin och smaksätt med citron . Tillslut paketen och grilla dem tills de är färdiga. Serveras med kokt potatis och vill man ha mer citronsmak så är det bara att skvätta på. Jag gillar citron på torsk . =)

  • Pingback: Marinader och Såser – Vinnare! | Sköj med Jackpotjoy()

  • Pingback: Tävling – Grillfesten! | Sköj Med Jackpotjoy()

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!