pet-skunk

Musar och andra konstiga djur!

Jag har fått flera önskemål de två åren jag varit med på jackpotjoy om att dela med mig av lite bilder på mina små älsklingar som inte är hundar. Nu har jag tyvärr inte kvar de efter flytten men jag är lite sugen på att skaffa de små igen :D

Marlyn x mao 4 veckor 083 Red Limpan och Mao red marley Red muskull 1

red Marlyn x mao 4 veckor 177 red Henke

Jag blir så sugen på att skaffa möss igen när jag ser de där! De är så mysiga. Mao som är den Siamesfärgade musen som syns med Limpans nos satt alltid på min axel när jag städade och diskade. Supermysig grabb var det. Hade flera i olika färger och mina favoriter var Siames och Splash som är de spräckliga mössen. 

Andra Ovanliga Husdjur

Möss och råttor är inte så ovanligt att man har numera. Men dessa djur är mer ovanliga.

SKUNK

Skunken blir mer och mer populär i Nordamerika som husdjur. Man får ha de i Sverige med men man måste söka tillstånd från jordbruksverket samt uppfylla alla krav som krävs för att ha det djuret så en etta på stureplan bor det ingen skunk i. Och man aldrig fånga in djur från den vilda. Endast de som är födda som tamskunkar. De är väldigt lika illern och de är faktiskt kusin med Illern! Nyfikna och kommer in överallt.

pet-skunk

GRIS

Minigrisar hör man talas om lite då och då men visste ni att alla minigrisar blir större och större ju mer man matar de? Så den där extra kakan är inte så bra egentligen. En uttråkad gris hittar snabbt på hyss och roar sig själv med att renovera hemma till ägarnas stora förtret.

minigris_inne

ILLER

Illern går ofta att beskriva som ett litet barn. De är påhittiga och lyder inte som en hund. De är nyfikna och det är viktigt att säkra hemmet så det inte finns några springor eller hål de kan smita ut genom eller fastna i. De tar sig igenom ställen så smalt som 2,5 cm och de gräver gärna och tuggar på saker. På fritiden gillar de att spela Bingo på Jackpotjoy.

illrar_husdjur

Pygméigelkott

Hur söta är inte de här då? Sånna här säljer de på djuraffärerna i Gibraltar och de är lagliga att ha i Sverige med. Det här är inte sånna igelkottar som knallar runt i skogarna och gömmer sig i häcken utan de är små och födda som tamdjur. Man får inte fånga in igelkottar från det vilda, Svenska igelkottar är fridlysta så de ska man vara snälla med. Pygméigelkotten kan bli väldigt sällskaplig och gillar mys med familjen. De vaknar på kvällen och är uppe hela natten. Så ha de inte i sovrummet. De behöver ett område på minst 20 kvm att traska runt på då de kan gå flera km om dygnet.

husdjur igelkott

Capybara

Dessa är lagliga att ha i Sverige men går under djurparksregler så man måste ha ganska mycket yta och även en pool till de. Visst är de söta? De är som stora marsvin. De finns på ett fåtal djurparker och det har funnits en farm i Sverige med de men inte längre så de är inte det enklaste djuret att få tag på. Jag har fått äran att klappa på en sådan en gång och de har som stäva tjocka strån som en gris och deras tänder är som stål. De luktar inte hallontårta så jag tipsar om att inte ha de i sängen.

husdjur capybara

Kajman (alligator)

Dessa får man ha i Sverige men man bör ha ett hus med tomt då den kan bli upp emot 2 meter lång. Det är inte några keliga sällskapsdjur och jag hade inte vilja bo granne med en. De största kan bli 4 meter och väga ett par hundra kilo enligt internet. Och vi vet ju alla att allt på internet är sant.

Alligatorbebis 

Om ni fick ha vilket djur ni ville i världen som husdjur…

Vilket skulle ni ha?

Jag skulle vilja ha en tiger som Jasmine i Aladdin..

Jasmine_with_rajah

Skriv en kommentar (8 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Hea B

  Jessica får mitt hjärta att smälta. Är så avundsjuk på Mira som träffat henne. /HeaB
  https://www.youtube.com/watch?v=G3NueKXS6dk

 • fiffen
  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Men så söt! Lilla Janne! :D

 • sana

  en gepard då dom troligen är dom mest lugna av alla stora kattdjur.

  Sen skulle jag kunna tänka mig en……. hm..myrkotte bara för dom är så fräna.

  Har fött upp råttor och haft massa olika möss , rexmöss och guldfärgade mm mm men min bästa mus hette Greger han blev två år sen råkade katten äta upp honom för någon glömt stänga en dörr , då slutade jag med möss..

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Jag hade också rex ett tag :) Men mina fick ohyra så jag fick aldrig rätt på det hos rexarna så slutade med de :(

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!