loppis jackpotjoy

Nataly går på Loppmarknad!

Vinnare: 

Rolig historia – Katja2
Min man såg en annons i De Telegraaf, tröjor m.m. såldes kilovis för 3 gulden/säck á 10 kg. Plaggen var använda i skyltningar, på visningar etc. Darlingen ville ta in ett par säckar
för att kolla om det var värt att importera. När de anlände ringde tullen och bad mig komma dit. Jag sa att chauffören kunde köra till angiven adress. Så enkelt är det inte sa tullaren. De skulle öppnas och kollas om det var nytt eller second hand: Var så god och öppna sa jag, ett par säckar begagnade tröjor är vad ni hittar. Så enkelt är det inte sa tullaren så vi fick pallra oss dit.
Hos tullen står en långtradare med säckar på totalt 600 kilo. Hade jag inte varit så kort och min man så lång så hade han åkt på en rallarswing För att göra en lång historia kort, vi fick tag i en lagerlokal där vi kunde förvara säckarna, därefter sålde vi vidare till handlare, hade loppis i hemmet för grannarna och resterande sålde vi på en vanlig loppmarknad. Det tog hela hösten att bli av med lagret trots lämmeltåg av kunder. Där var många tjusiga märkeströjor för både kvinnor och män och ryktet gick om ”fyndmarknaden” kunderna slet
plaggen från bordet. Den ”lilla provsändningen” blev en lönande affär.

Fynd – Fiffen
Var på loppis hemmavid och köpte då 2 st PEZ som det är godis i
för 3 kr (Se bild ) som jag sedan la ut på tradera, slutbudet blev ca 900 kr. Det visade sig att en av dom – en häst – bara fanns att få tag på i Amerika och var attraktiv för samlare här i Sverige. Det kallar jag tur – gött mos.

Tabbe – Lindito86
Där jag bodde innan finns det en stor och relativt “känd” loppis som har öppet varje Söndag. Det var typ mitt andra hem…Ja varje Söndag då,Haha! Finns tre våningar med Massor av roliga saker där man som privatperson får stå och sälja sina saker. Har fyndat en del till barnen men inga spännande fynd så att säga.Mest kläder och leksaker.
Bestämde själv att stå där och sälja en för att bli av med lite saker. Dum som man var så valde man att stå där en vinter.Ingen värme inomhus och sämst på att pälsa på sig vettiga kläder. Stod där i en vecka eller två. Försäljningen gick urdåligt och jag frös nästan ihjäl.Jag gav upp och sedan dess har jag satt min fot där kanske en gång efter detta,haha. Lika bra det kanske,för jag kastade nog ut mer pengar än vad jag fick in :P Men loppisar Är kul!

bioklubben_-_vinnare
Imorgon ska jag på äventyr! De ska mönligen ha loppis här i stan och jag tänkte kila förbi. Kanske kan jag hitta en bokhylla och en fotpall? tror ni de har det på loppis? Den här bilen är nog påväg till Bakluckeloppis iafl!

loppis fleamarket

Vet ni varför det heter Loppmarknad? 

Tydligen ska det vara för att förr i tiden fick man ofta med sig loppar när man köper saker på loppmarknader. Det kanske man får nu med? Har ni råkat köpa mer er lite extra loppor på loppmarknaden?

loppis 2

Berätta om någon rolig loppmarknad ni varit på eller kanske ett väldigt bra fynd eller kanske gjorde ni en dundertabbe och köpte något snordyrt? Glöm inte ditt användarnamn.

Ett fynd, en tabbe och en rolig historia vinner 15 kr var :)
Vinnarna dras 20/8.

 

Skriv en kommentar (10 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • rate

  Var på auktion en gång på 90-talet, såg en hög vinylskivor. Var bondeauktion där de sålde hela hemman. Det var nån som titta på skivorna och jag gjorde det oxå. Det blev utrop och det kom några bud på skivorna. Kände igen flera skivor från 60-80 tal. Spontant gav jag ett bud på 500 och vann. Tog hem dem o räknade de till 500 st ungerfär. Sen blev de liggande i källaren i ett år innan jag tog dem till en skivbörs. Han tittade genom och la några på olika högar och efter 5 min sa han 30. Jaha tänkte jag, stans sämsta affär sa jag. Nä sa han, jag menar 30000 , det är många rariteter. Blev väldigt lång i ansiktet. Det var nog min bästa affär. rate

 • Tuula Virtanen

  Vi var på en auktion på 80 talet ropade in en skrivmaskin för 10 kr, barnen var ca 3 o 5 år , 3 åringen klankade på bokstäverna och 5 åringen råkade stoppa fingrarna där nånstans så han satt fast i maskinen, hörde skrik och gråt fick loss honom och slängde skriv maskinen i golvet tror den hamnade på soptippen sen. // gullvinge

 • fiffen

  https://uploads.disquscdn.com/images/6cef74e257241dab5af0d5fecd1089aa1bfa4b9b8a5e111dae94b599d740f315.jpg
  .
  Var på loppis hemmavid och köpte då 2 st PEZ som det är godis i
  för 3 kr (Se bild ) som jag sedan la ut på tradera, slutbudet blev ca 900 kr. Det visade sig att en av dom – en häst – bara fanns att få tag på i Amerika och var attraktiv för samlare här i Sverige. Det kallar jag tur – gött mos.
  .
  kram kram fiffen
  .

 • yvma003

  Vi är 5 tjejer som har träffats en lördag nu i sommar. Ska bli en vana har vi bestämt. Vi träffades 10.30 och åkte runt i Värmland så fort vi såg en skylt med LOPPIS så svängde vi av. Vi var in på c: a 15 stycken innan klockan var 20.30 och vi var hemma igen. Fulla bagageluckan med fynd och trötta och nöjda efter allt spanande och fika pausar. Rekommenderas skarpt!!

 • Katja2

  Loppisminne

  Min man såg en annons i De Telegraaf, tröjor m.m. såldes kilovis för 3 gulden/säck á 10 kg. Plaggen var använda i skyltningar, på visningar etc. Darlingen ville ta in ett par säckar
  för att kolla om det var värt att importera. När de anlände ringde tullen och bad mig komma dit. Jag sa att chauffören kunde köra till angiven adress. Så enkelt är det inte sa tullaren. De skulle öppnas och kollas om det var nytt eller second hand: Var så god och öppna sa jag, ett par säckar begagnade tröjor är vad ni hittar. Så enkelt är det inte sa tullaren så vi fick pallra oss dit.
  Hos tullen står en långtradare med säckar på totalt 600 kilo. Hade jag inte varit så kort och min man så lång så hade han åkt på en rallarswing För att göra en lång historia kort, vi fick tag i en lagerlokal där vi kunde förvara säckarna, därefter sålde vi vidare till handlare, hade loppis i hemmet för grannarna och resterande sålde vi på en vanlig loppmarknad. Det tog hela hösten att bli av med lagret trots lämmeltåg av kunder. Där var många tjusiga märkeströjor för både kvinnor och män och ryktet gick om ”fyndmarknaden” kunderna slet
  plaggen från bordet. Den ”lilla provsändningen” blev en lönande affär./Katja2

 • Lena Pettersson

  Jag har bara sålt på loppis. Men skönt att bli av med det man inte behöver. Jag har så det räcker så handlar inte.skorpan04

 • Anna

  Xet gjorde ett fynd på en loppis som vi var på, han hittade så kallade haj fene mobiltelefoner för nästan ingenting, så han köpte alla som fanns sen så sålda han dom dyrt på tradera.. annars har jag nog inte gjort något större klipp på loppisar.
  //anna459

 • Eron Nebihi

  jag bruka köpa gamla antiker på loppisen dom är så finna men gamla dags grejer lampor gyli

 • sana

  Har väl ingen feting historia direkt men en sak är säker har man nån kompis med eller de är mer folk så får man vara snabb som attan och riva åt sig prylarna =) förra året fyndade jag en kommod som släktingar till en tant skulle slänga för hon hamnat på hemmet , dom hade ställt en hel container utanför och skulle slänga ALLT. Usch hur kan man ens, ett par som bor här som har loppis fick tips om grejerna och hämtade de mesta. Jag köpte kommoden och på baksidan stod det att tanten fått den av sina föräldrar 1919, nu står den på min inglasade altan. Hm jag fyndade andra saker med både på loppisen o hos en tant jag hjälpte slänga saker, så allt fanns inte plats när jag skulle åka hem fick lämna en lövkorg jag tog hem till påsk i år ist.

 • Linda Charlèn Johansen Hauge

  Där jag bodde innan finns det en stor och relativt “känd” loppis som har öppet varje Söndag. Det var typ mitt andra hem…Ja varje Söndag då,Haha! Finns tre våningar med Massor av roliga saker där man som privatperson får stå och sälja sina saker. Har fyndat en del till barnen men inga spännande fynd så att säga.Mest kläder och leksaker.
  Bestämde själv att stå där och sälja en för att bli av med lite saker. Dum som man var så valde man att stå där en vinter.Ingen värme inomhus och sämst på att pälsa på sig vettiga kläder. Stod där i en vecka eller två. Försäljningen gick urdåligt och jag frös nästan ihjäl.Jag gav upp och sedan dess har jag satt min fot där kanske en gång efter detta,haha. Lika bra det kanske,för jag kastade nog ut mer pengar än vad jag fick in :P Men loppisar Är kul!

  // lindito86

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!