kinderaggdesserttopp

Påsk i England…

….. är inte som att fira påsk hemma!

så jag och sambon skall fira svensk påsk på söndag! men jag har ingen efterrätt att göra! han avskyr saffranspannkaka! har ni några tips och recept ni kan ge mig på påskefterrätter?

Kanske något som ni käkar varje år på påsken?

Någe nytt spännande ni hittat?

Kanske vad er mor bruka baka på påsken?

Kanske något ni hitta på internet men inte testat än? skall jag vara försökskanin? :P

sos sos sos!

Lite sista minuten jag vet så spamma gärna mig med tips!



Kolla namnet på dessa… BUNNY BUTT!!!!! hahahahah

bunny-butt-cupcakes_vefjco

Om Chattvärd Julia

Vår gotlänning som aldrig lämnar ritblocket hemma. Nämner du Dubbelnougat blir hon lyrisk och är du en trädgårds nörd, får du bonuspoäng. Du kan även fråga Julia om absolut bästa bullreceptet, hon har stenkoll.

› Se fler inlägg av Chattvärd Julia

Skriv en kommentar (13 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

  • Katja2

    Inlagda päronhalvor, lägg en bit mintchoklad på vardera halva, in i ugnen tills chokladen smälter. Serveras med vispgrädde som blandats med fryst apelsinjuice. Enkelt, men med en härlig smakbrytning./katja2

    • DUBBELNOUGAT

      oooh yum! låter enkelt och snabbt! spännande!

    • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

      Vet ni vad som mer är megagott. skivade inlagda päronhalvor med aftereight på och sedan smulpajssmul och in i ugnen och grädda.. servera med glass eller grädde! Sååå gott! :D

      • DUBBELNOUGAT

        trodde du skulle skriva vispgrädde och falukorv!

        • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

          kanske måste testa det..

  • Charlotte1962

    Julia testa Gino ;) Sök på nätet och ta de frukter, bär du själv tycker om och servera med glass och grädde. Alltid blivit en klar hit när jag haft det ;)

    • DUBBELNOUGAT

      gino är inte det en fotomodell? O,O

      • Charlotte1962

        Haha kanske det också är men inte här är inte kannibal JULIA !!!!

  • Camilla Molly Haraldsson

    sök på banoffepaj / Molly67

  • rate

    2 rätter just nu i huvuder, rabarberpaj med vaniljsås eller jan carlssons efterrätt, han om var sas chef. Det är en citronpaj på filtrerat gräddfil obrödsmulordeg typ, Annars är karelsk blåbärspaj gott eller jordgubbstårta med tårtbotten och gele mellan jordgubbarna. Låt alla efterrätter stå ett dygn typ i kylen för smaken skull. Fisk passar bra till varmrätt. En som jobbade på sas catering och gjorde alla typer av förrätter och varmrätter. Hade 300 förrätter att välja. Annan efterrätt är glass men gjort på riktiga råvaror, gott men dyrt, passar till grillad eller kött. rate

  • Hea Berg

    Twixkakor!

    Botten

    125 gram rumsvarmt smör

    4 dl vetemjöl

    1/2 dl strösocker

    1/2 tsk vaniljsocker

    Kolasås

    175 gram smör

    3 dl vispgrädde

    2 dl strösocker

    3/4 dl ljus sirap

    1 tsk vaniljsocker

    200 gram ljus choklad till täcke

    Sätt ugnen på 175 grader.

    Blanda ihop samtliga ingredienser till botten.

    Tryck ut degen i en ugnssäker form, 25×30 och grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

    Blanda alla ingredienser till kolan i en stor kastrull.

    Låt koka upp under omrörning, sänk värmen till medelvärme och låt småkoka i ca 30 minuter, kolan ska klara ett kulprov.

    Bred sedan ut kolan över kakbotten.

    Låt svalna i kylen medans du smälter chokladen.

    Smält chokladen över ett vattenbad och bred den över kolasåsen.

    Ta ut formen efter 10-15 minuter om du vill göra något mönster i chokladen med t ex en gaffel.

    Låt stå ett par timmar i kylen så att allt sätter sig. Skär upp i bitar och servera.

  • DUBBELNOUGAT

    vi var lata!!!!!!!!!! det blev faktis Banoffee Cheescake KÖPT! lol :P tack för alla tipsen! jag har sparat ned alla tips i ett word ark så jag kan klistra in dem i min kokbok :o

  • Pingback: Bloggen I Mars – Länk Till Allt! | Sköj Med Jackpotjoy()

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!