Regntider

Tack för alla fina tips. Vinnaren av 50 kronor är mulleiskogen som kom med många bra idéer..!

Nu har jag aktiviteter för hela “vinterhalvåret” (egentligen är det bara några veckor).

 

Vi värdar får sällan se snö där vi bor, istället får vi glädjas över flertalet regndagar under vinterhalvåret. När det har med snö att göra så möjliggörs ett flertal utomhusaktiviteter, med regn är det bättre att hålla sig inomhus och det blir snabbt långtråkigt.

Så nu letar jag efter era bästa tips på inomhusaktiviteter man kan ägna sig åt under regniga dagar. Det bästa tipset belönas med 50 kronor..! Ni har på er fram till midnatt torsdagen den 11:e, därefter kommer en vinnare att utses.

Nu får vi hoppas att det inte regnar fullt så mycket som på bilden från förra året:

regn

Skriv en kommentar (13 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • ambuba

  Börja studera nåt . Som man inte tänkt på innan, Själv tänkt att läsa lite juridik och se vart det leder

 • lillemor standar

  spela sällskaps spel lägga dig i ett hett bad med tända ljus för mysfaktorns skull eller om du så vill dra täcket över huvudet o bara sova tills det slutat regna ett annat alternativ dra ner persiennerna så sätt på en mysig film bjud in några vänner o ha det allmänt mysigt bara / lillamy

 • Kungen Patrik Eng

  du gillar ju träna så skaffa en motionscykel trampa på med skön musik på /patrike77

 • sana

  Film funkar alltid och göra sånt man aldrig har tid med , rensa garderober, källare och/eller vind tex. måla, tälja, sticka eller nåt man vill försöka sig på, ta hem vänner som har olika skills o lär varandra. Älskar spela sällskapsspel och spela kort i goda vänners lag har man ingen vän tillgängligt kan man spela spel i datorn med någon kanske.
  Plöja serier är oxå en grej göra..
  hajhaj

 • marie andersson

  motionera med en annan /vissel vissel……..///rulta

 • Elisabeth Hållander

  JPJ på datorn “älskar det
  Spela kort eller sällskapsspel
  Tänd ljus o mysa med någon du tycker om,
  kanske se en film eller något annat
  Krypa ned i ett bad med doftolja, levande ljus och bara njuta

 • liliann

  Läsa en bra bok samtidigt som man har förköp på JPJ//lillan19591

 • fiffen

  Sticka, virka, brodera, läsa eller lyssna på bok, se film, måla, pyssla till påsken, sällskapsspel, sy om kläder, rensa garderoben, snickra, ringa någon du tänkt ringa, skriva dikter, hitta på eget sällskapsspel, skriva en barnbok, gå med i en pysselgrupp på facebook , baka kaka och njut av den framför tv med levande ljus, bura ner dig i soffan och lyssna på bästa musiken, https://uploads.disquscdn.com/images/da381dd23b1cfecfdf176f178be9261addb52311aa14d2127f44aed94c5392bc.png https://uploads.disquscdn.com/images/a9610d8a6b4e59ca939b93b6f07e19f694a8d480f80ac6b414371c9dee9e1e8a.png ja listan kan bli lång he he he,

  kram kram fiffen

 • Linda Cody

  Mysa framför brasan tillsammans, spela sällskapsspel, prova att laga någon ny rätt som är passande för vädret, bara ligga i sängen och gosa hela dagen, se någon rolig och upplyftande film eller serie, städa och organisera saker och ting, lyssna på eller skapa en ny spellista på någon musikapp som passar.
  https://uploads.disquscdn.com/images/c9dedcdafe7aed82c64fb59aa1803db9a1ff5aec353dafea9704c024b6079df6.jpg
  https://uploads.disquscdn.com/images/14dd7a19e593fa50253b890a0a94610690233c5497a9ad92ba4af3a184585867.jpg
  /Tesslinz.

 • Nalle Lufs

  Antingen kan man göra alla såna där tråkiga, nyttiga saker som man bara skjuter framför sig som att städa, få ordning i källaren, tvätta, stryka, rensa garderober, skåp och lådor ELLER så kan man göra nåt kul/mysigt som att krypa upp i soffan tillsammans med någon (sin kille/tjej/hund/katt/kompis) och ha en riktig mysstund med levande ljus, fika, avstängda telefoner och bara vara. Läsa en bra bok, se en bra film, sticka, virka, brodera, pyssla med det som passar för årstiden, sätta in alla foton i album, baka matbröd eller bullar, spela roliga sällskapsspel med ungarna (egna eller andras), laga mat tillsammans eller själv, för en dag eller många och frysa in. OM man kan & tycker det är kul kan man ta fram sin gitarr/dragspel/munspel/fiol/sin röst och spela & sjunga tillsammans eller själv – kanske spela in nåt på datorn och låta andra få höra sen, eller bara musicera för att det är kul.
  Ett annat tips är att sortera alla LP- & CD-skivor och lyssna på en massa bra musik samtidigt.
  ELLER så tar man på sig riktigt bra regnkläder och stövlar och går ut och njuter av en promenad i alla fall :) Om inte annat så måste ju hundarna ut ändå . . .
  / MulleiSkogen

 • Gusten Grodslukare

  Synd att du bara sa inomhusaktiviteter, annars skulle jag ha föreslagit att gå ut iklädd storstövlar och regnkläder och hoppa i alla härliga vattenpölar tillsammans med barn – så länge det inte är översvämning, förstås!!
  Men inomhus, tja, man kan ju ta tag i allt tråkigt, men tar nog hellre och tar en riktig filmfrossa med familjen och när vi börjar bli hungriga fixar vi en ugnsplåt med hemlagad pizza, så kan var och en lägga på det den vill ha på sin del MUMS!!!!!!!!! sen har vi samlat kraft för att fortsätta filmfrossan.
  / Vaken

 • fiffen
 • Katja2

  Jag ägnar mig åt att måla för det mesta och man kan alltid fixa till lite snö inomhus, som du ser. https://uploads.disquscdn.com/images/402d90f39df4b6d33058a20bba3a9cae1808e29bbc020d065af61f8ff03eadf1.jpg

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!