adibpro

Snorungens återkomst!

dsc_0616

Bara för att man bor i värmen på spanska solkusten betyder det absolut inte att man inte kan åka på en rejäl släng av den fruktade höst/vinter influensan. Efter ungefär en vecka sitter jag fortfarande här, under skrivbordet med papperstussar i nosen. Jag känner hur allas blickar stirrar ner mig medan jag något besvärat svarar “Värkommen tirr jackpotjoy, du tarar med ricklas” så fort telefonen ringer.

Det är dagar som denna man något nostalgiskt ser tillbaka på den gamla goda tiden då man inte var täppt i näsan och hur man tog det för givet. Dessutom tänkte jag för mig själv: “Om jag åtminstone kunde känna doften av kaffet idag så ska jag vara snäll mot alla rummisar inklusive Manneh resten av veckan”. Dock utan effekt. :(

Har ni några bra husmorstips eller huskurer får ni gärna dela med er i kommentarerna! Har hittills provat vitlök och ingefära i maten, men det verkar fortfarande inte ge sig!

 

Skriv en kommentar (3 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Kungen Patrik Eng

  flaska vodka med lite cola /patrike77 :)

 • Divn1

  375 g färsk ingefära
  1 liter vatten
  1/2 dl honung
  2 citroner, saften.

  Skölj ingefäran noga och riv den grovt med ett rivjärn. Ingefäran behöver inte skalas. Lägg ingefärssrivet i en kastrull tillsammans med vattnet och värm under omrörning till max 60 grader. Passa noga och mät med termometer.
  Låt dra under lock tills blandningen är max 40 grader. Blanda ner honungen. Låt dra i yterligare 2-3 timmar. Pressa saften ur citronerna (rulla dem först mot ett hårt underlag så frigörs mer saft) Blanda ner citronsaften när blandningen svalnat till rumstemperatur.
  Sila av med en finmaskig sil. Häll på flaska med kork och förvara i kylskåpet. Skaka om flaskan innan det är dags att shota. Ta ca 30 ml till en shot och kickstarta dagen.

  //divna1

 • ariam555

  Hej Nicke! Ett litet tips ta en kopp varmmjölk så river du lite färsk ingefära och så tar du honung i ,du kan ta te också. Sen kan du skiva vitlök och ha på smörgås.Sen kan man ta ett glas vatten så har du salt i rör om och gurglar några gånger om dagen,glöm inte o vila också./ ariam555

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!