Blogg Köttfärssås

Tävling – Jackpotjoys bästa köttfärssås! *avslutad*

VINNARE: 

Angel87, sana, matsw87, fiffen, anna459

tiki-winnare


blogg köttfärssås 3

Min mammas köttfärssås är den bästa som finns. Jag skulle kunna äta den jämt. Allra bäst är den med mycket riven ost så det blir som smält ost på den. Nom Nom!

Köttfärssås a la Mamma

Ingredienser: 
Köttfärs
Tomatpure/Ketchup
Buljong
Lök
Soja
Creme Fraiche
Idealmjöl/Vetemjöl
Salt/peppar/vitlök

  • Stek köttfärs.
  • Kasta i hackad lök och stek lite mera.
  • I med en buljongtärning, lite ketchup, liten klick tomatpure, någon dec vatten (beror på hur mycket färs), lite soja (för färgen skull), lite vitlökspulver.
  • Koka en stund.
  • I med lite Idealmjöl eller rör vanligt mjöl i vatten och rör i som redning.
  • Koka ihop en stund medan man rör för att slippa klumpar.
  • Tippa i med en burk Creme fraiche rör runt så det blir varmt.

Färdigt!

Servera med sallad och riven ost! nom nom!


köttfärssås

Kommentera hur du gör din bästa köttfärssås här under!

5 personer får 20 kr 

Glöm inte ditt användarnamn och
du behöver ha gjort en insättning senaste månaden för att kunna vinna :D
Vinnarna dras 21/1 -2017.


blogg köttfärssås 2kött1 kött2 kött3 kott4

Smaklig måltid!

 

 

Skriv en kommentar (14 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

  • Anna

    Jag gör min med:
    Den köttfärs som jag har hemma,
    sen finhackar jag lök och vitlök,
    blandar i salt, peppar, (socker om jag råkar ha i för mycket peppar)
    Basilika, sen en kött och en grönsaksbuljong.
    En förpackning med matlagningsgrädde.
    Sen servera med pasta och riven ost.
    //anna459

  • Helga Törnqvist

    hetta upp olja i pannan och stek lök först sen tillsätt blandfärs kryddad med vitlök, chiliflingor och en liten gnutta muskot samt salt och peppar.
    fräs allt detta och tillsätt sen en burk hackade tomater gärna smaksatt med basilika och låt puttra en stund. sen späder man på med lite buljong – och klart. avrunda det hela med att strö på lite provencialska kryddor som förstärkar medelhavssmaken.
    buon apetito
    /picolina

  • Tuula Virtanen

    300g blandfärs
    1 stor gul lök
    3 dl matlagnings grädde
    2 vitlöksklyftor
    1 burk krossade tomater
    kött buljong
    torkad tomat

    Stek lök sen i med köttfärs stek det lagom, i med 3 msk idealmjöl, och ca 3 dl matlagnings grädde , buljongtärning ,soja, pressa 2 vitlöksklyftor , häll i 1 burk krossade tomater ,salt o peppar, chili o cayennepeppar, hacka eventuellt lite torkade tomater och lägg i låt det småputtra, men glöm inte att smaka av .

    Servera med spaghetti och riven parmesan på, lite sallad till / gullvinge

  • liliann

    Köttfärs, lök, tomater, morötter, sambal oleak, paprika
    Bryn löken och paprikan blanda sen ner köttfärs och bryn den tillsammans med löken, salta och peppra. Gillar man vitlök kan man ta i 2 klyftor. Riv morötterna och hacka tomaterna eller töm i 1 burk krossade tomater. Ta i en tsk sambal oelek och låt det småputtra ca i timme

  • fiffen

    4 Portioner

    0,5 kg blandfärs
    0.5 msk flytande margarin
    1 st gul lök
    1.5 st vitlöksklyftor
    1 buljongtärning
    1.5 tsk salt
    1 krm peppar
    0.5 tsk paprikapulver
    250 gram krossade tomater
    1 hackad röd eller grön paprika
    2 msk tomatpuré
    1.25 dl matlagningsgrädde
    0.5 dl ketchup el. chilisås
    0.75 tsk basilika

    Gör så här:

    1. Hacka löken och paprikan och bryn den tillsammans med köttfärsen och pressad vitlök. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Om du vill ha tjockare köttfärssås strö över ca 1,5 msk idealmjöl. Kan uteslutas. Fortsätt sedan med nr 2.
    .
    2. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och matlagningsgrädde och buljongtärningen. Låt det småkoka på svag värme i 20 minuter.
    .
    kram kram fiffen
    .

  • Speja Silver

    Det mesta jag gör är på en höft så här kommer det :D
    Hacka en lök och bryn den, släng ner nötfärsen/älgfärsen och bryn den också. Sen brukar jag ha i lite tomatpure, 1-2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk krossade tomater, soja efter behag, 1 köttbuljong, sambal oelek chili pasta, salt, peppar, kryddpeppar, oregano och basilika. Häller på lite vatten och låter det sedan stå och puttra ca 1 timme. Ibland har jag även i en hackad grön paprika men som sagt det blir lite som det blir. Sonen älskar min köttfärssås iaf och det gör jag med. Det är väl det som räknas Om det blir för vattnigt så går det även att göra en liten toppredning så den blir mer såsaktig. :D // rosajagge

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

    Gud så goda alla låter! :D

  • Michaela

    Ca. 500 g färs
    1 gul lök
    1 tsk tomatpuré
    1 förp passerade tomater
    3 dl vispgrädde
    Salt, svart- och vitpeppar, vitlökspulver, grillkrydda
    Lite ketchup

    Skala o hacka löken och bryn i lite smör i stekpannan. I med färsen och hacka sönder den och bryn den också. Tillsätt tomatpuré och kryddor efter tycke och häll sedan i passerade tomaterna. Rör om och låt puttra en stund. Häll sen i grädden och några streck med ketchup och låt det puttra någon minut. Är såsen för tunn, häll i lite idealmjöl.

    / Angel87

  • Nalle Lufs

    Lika mycket morötter i vikt som köttfärs, t.ex. 300 g av varje.
    Riv morötterna på grova sidan på rivjärnet.
    Finhacka 1-2 gula lökar.
    Fräs morötterna och lökhacket i lite margarin eller olja i stor stekpanna.
    Ta upp grönsakerna & lägg dem åt sidan, skölj och torka ur pannan och lägg i köttfärsen och bryn den – utan fett.
    Lägg tillbaka grönsakerna i pannan, tillsammans med köttfärsen.
    Tillsätt ketchup efter smak, ganska mycket, och vatten till lagom konsistens. (Ev. mjöl om såsen blir för tunn och lite grädde om man vill ha den krämigare.)
    Krydda med salt och vit- eller svartpeppar.
    Låt småputtra ihop tills såsen blivit simmig och fin, under tiden spaghettin kokar.
    Servera med spaghetti, riven ost, gärna parmesan, och finklippt persilja (fryst eller färsk). Sallad och eventuellt ett gott vitt bröd till. / mulleiskogen

  • skumbanan

    Köttfärsås

    Lägger alltid i på en höft och smakar av under tillagning

    Nötfärs
    Gul lök
    Fint rivna morötter
    salt, grovkorning svartpeppar
    Heinz chilisås vanlig och het
    Ibland vitlök andra gånger inte alls

    Grönsaker kan variera men har gärna i färska champinjoner, röd och grön parika, halverade körsbärstomater, färsk chili ev grädde beroende på vad som känns godast för dagen

    Steker nötfärsen tillsätter löken andra grönsaker/kryddor sist lägger jag i de fint rivna morötterna och chilisåsen och ev grädde.

    När det smakar superdupergott är det klart smaklig spis :p

    Äts med valfri pasta/ost som tillbehör

    //skumbanan

  • Lena Pettersson

    500g köttfärs, 1 gul lök , 3 klyftor vitlök ,ett sprut tomatketchup 1/2 brk krossade tomater salt o peppar,1 burk skivade kastanjer,1 burk, bambuskott.
    stek lök o pressade vitlökar ej så det tar färg i med köttfärsen o salt o peppar
    sen i med resten av ingredienserna.rör om låt puttra i 15-20 min smaka av om nån mer kryddning behövs,
    koka pasta till om man inte vill göra lasagne på det då behövs även bechamelsås
    smält smör i med mjöl typ 1/2 dl o sen bara i med mjölk o vatten tills såsen har perfekt konsistens,

    skorpan04

  • sana

    Blandfärs (spela roll hur mycket)
    rivna morätter ( typ 1/4 av färsen)
    peppar, salt
    creme fraische
    kokas ihop i 30 min…
    booooooooooom
    ja ok man kan ha i lök oxå jag har bara torkad rödlök som jag krossar tål inte “rå” lök.
    glömde lite ketchup

  • Mats Westerberg

    kanske inte hör hemma här men du får bestämma

    ja gillar knorrs köttfärsmix man kan köpa lite här å där fast ja brukar blanda halva med vatten å mjölk mot vad som står på påsen + lite ketchup
    matsw87

  • ariam555

    500g Nötfärs
    1 Gul lök
    Tomatpure
    1 burk Tomatkross
    Salt peppar lite chiliflakes persilja basilika
    Köttbuljong el kalvfond
    En skvätt rött vin
    1dl Creme fraiche
    2st Rivna morötter
    Låt de puttra ca 50 min sen pasta och riven ost till mums. // ariam555

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!