TÄVLING *klar* – Min Förebild

GRATTIS TILL VINNARNA!

HeaB, Sana, Nenan54, Lindito86

———————————————————————————————————–

förebild

“Remind yourself that it’s okay not to be perfect”

Har du haft en stor idol eller förebild i livet?

Någon som du sett upp till eller som förändrat ditt liv på något sätt? Kanske någon som uppnått något som du vill göra eller som gör något du inte tordes.

Det har jag. 

Jag har flera personer som jag ser upp till. Alla inom olika områden. Gemensamt för alla mina idoler är att de är någon jag kan vända mig till, alltid och oavsett. okej, kanske inte den sista men kanske i framtiden? Vem vet ;)

Vem är din förebild? 

Mina största förebilder är:

 • Min mamma för att hon är stark och alltid finns där och klarar allt. En riktig superkvinna. Hon lärde mig uttrycket “Allt går att lösa, det är bara mer eller mindre krångligt!”.
 • Martina som är en tjej jag mötte i Göteborg för att hon är ostoppbar! Hon läste in hela tekniska basåret på ett par månader för att hon ville komma in på en utbildning och hon låter inget stoppa henne.
 • Måns.. För att han är Måns.. Så bra, så snygg och I do I do I do.. Han behöver bara ställa frågan ;)

VIENNA, AUSTRIA - MAY 23: Mans Zelmerloew of Sweden reacts after winning on stage during the final of the Eurovision Song Contest 2015 on May 23, 2015 in Vienna, Austria. The final of the Eurovision Song Contest 2015 will take place on May 23, 2015. (Photo by Nigel Treblin/Getty Images)

Nu vill jag veta vem eran förebild är eller är ni kanske själva en förebild för någon?

Berätta så kommer 4 av er att vinna 20 kronor var! :D
Ni behöver ha gjort en insättning under 2016 och ni måste skriva med ert användarnamn för att kunna vinna. Sista dagen att kommentera är måndagen 9/5. 

Lycka till!

Skriv en kommentar (13 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Irene Jagborn

  Min förebild är Mia Törnblom.Hur hon lyckats ta sej från missbruk och kriminalitet till att bli den fantastiska kvinna hon är idag //nenan54

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   åh ja hon är fantastisk också :D

 • sana

  Jag har just ingen tror jag men så såg jag Pippi och tänkte att så ville jag vara, envis och inte banga för nåt.
  Lite så va jag gav mig aldrig och gick min egna väg på ont och gott.
  Önskan va ju vara lika stark som Pippi oxå men jag lyckades aldrig lyfta någon levande häst tyvärr. Fast tror pappa fixade ett sockerdrickaträd =)

  På senare år så tror jag faktiskt jag beundrade min farmor oxå , hon va lite besvärlig tyckte folk men vi kom otroligt bra överens, med tanke på alla hennes vedermödor som barn och hela hennes uppväxt så är det ett under hon levde tills 93 i synnerhet med alla hennes fruktansvärda smärtor.

  Tror jag alltid sagt jag inte har nån idol eller förebild men jag tror dessa två var mina.
  sana

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Jag tror pippi är mångas första förebild :D

 • fiffen

  Min kära mormor var min bästa vän och förebild. Hon lät mig följa med på det mesta och hon pratade med mig som en vuxen och det gjorde mig stolt och betydelsefull. Jag fick tidigt följa med till logdansen, där mormor gjorde smörgåsar och kokade kaffe som hon sålde. Jag fick hjälpa till att göra smörgåsar och servera, det var så roligt. Hon lärde mig att brodera, plocka hjortron, mjölka korna, fiska och rensa fisken. Jag fick vara med när dom bakade hällakakor och tunnbröd i stenugnen. Hon lärde mig att vara artig och snäll flicka och det fick jag mycket beröm för. Jag kände mig så stolt när jag var med min mormor. Hon var rolig och omtänksam mot alla. Mormor sprang barfota hela sommaren runt gården. Det tyckte jag var coolt. Nu är hon i himmelen, men hon finns i mitt hjärta.
  kram kram fiffen

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Vilken fin text om henne. :)

 • Charlotte1962

  Oj vad svårt, har verkligen försökt tänka och komma på om jag har någon enstaka person som förebild men det har jag inte. Utan mer de som man vet kämpar dagligen men alltid har ett leende till hands och sprider en positiv anda fast man vet att de kämpar något enormt i sina egna liv. Charlotte1962

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   ja, lite så är jag med :D har massa förebilder inom olika saker :D

 • Linda Charlèn Johansen Hauge

  Min förebild är min älskade morfar! Han är en riktig kämpe som alltid jobbat sig hårt genom livet,aldrig gett upp och alltid skänkt så mycket glädje och kärlek till familjen.
  Han har samtidigt haft det otroligt tufft genom åren.När han var ung så förlorade han ena armen i arbetet,så sedan dess har han fått lära sig göra ALLT med endast en arm,vilket jag sedan barnsben alltid varit väldigt imponerad av.År 2004 förlorade han sin dotter,och året därpå hans älskade fru.Endast några år efter den sorgen så dog även hans pappa,och några år efter det även hans mamma.Nu senast så dog hans bästa vän sedan många år,i cancer. Han har även varit sjuk,genomgått operationer samt skadat axeln på den armen han fortfarande har kvar,vilket gör det svårt och tungt för honom i arbetet. MEN trots allt detta så har har hela tiden varit drivande,positiv,tagit sig igenom vardagen på bästa sätt och ALLTID funnits där för oss barnbarn och barnbarnsbarn.
  Tyvärr så ses vi alldeles för sällan då han bor I Norge,men han tar sig alltid tiden att ringa när tillfälle finns och försöker komma på besök så ofta det går,trots mycket jobb hemma.

  Min morfar är och kommer alltid att vara min hjälte i livet <3

  // lindito86

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   aw, vad fint :)

 • Hea Berg

  Min älskade mormor var min bästa vän, hon dog av förstorat hjärta (med den äran, för så var det verkligen). På bilden håller hon mig på mitt dop, hon var exakt lika gammal som jag är idag, så jag måste säga att modet att se “tantig” ut i 40-årsåldern var lite speciellt.
  Hon lärde mig viktiga saker, som att spela poker, baka och tupera håret. Hon gav mig nästan allt jag pekade på som barn, och stod i betydligt högre kurs än mina föräldrar på min “gilla-lista”. När jag skulle döpas i kyrkan sa prästen fel, “jag döper dig till Helene-Iréne” Då ställde sig mormor upp i kyrkan och skrek “NEJ! Helene Marie ska det vara”. Så tack mormor för allt <3 du finns med mig varje dag i mina tankar och i mitt hjärta./Heab

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   åh vilken fin bild på er :D

 • sana

  tack tack

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!