Tävling – Nataly har varit till frisören! *AVSLUTAD*

Vinnare: 

Rate:
Första var nog när jag lurade syrran att man kan tjäna pengar som företagare. För pengarna kan man ju köpa storstrut. Det var ju på mode att ha långt hår på 70-talet och enligt vissa tidningar skulle håret se ut på ett visst sätt. Vi bodde lite på landet så det var vanligt att folk klippte själva. Syrran som var sex år tyckte att man kunde göra jobbet själv så hon och hennes kompisar satte igång nere vid lekplatsen. Så efter en kort tid hade syrran klippt 5-10 st och resultatet var nog inte så bra..Efter sitt jobb så gick de köpte glass för pengarna. Det här var vid lunchen på sommaren. Problemet blev lite större när föräldrarna kom hem, de ville ha ersättning för att klippa om. Morsan vägrade betala med hänvisning att de var så unga. Jag fick skulden men jag sa att jag visste inget som sagt.

Skorpan04

När vi bodde på Västkusten närmare bestämt i Rönnäng,
Tog min farmor med mig till en hårfrisörska och hon klippte superkort nästan ända upp till öronen.
Sen den dagen så klipper jag mig ytterst sällan och då bara topparna aldrig mer kort hår och detta var i början på 70 talet.
Huset ligger kvar än i dag och jag känner bara avsky när jag ser det.

Katja2

Jag har ett ganska dramatiskt minne av saxen. Jag var 5 år, bodde temporärt hos min mormor och morfar. Jag hade långt mörkrött hår med självfall de sista 3 dm. Mamma älskade att göra kul frisyrer på mig. När mormor skulle reda ut det så vrålade jag alltid och morfar tappade tålamodet och tog mig till frissan. Håret kapades av till öronen, där hängde det sprikrakt. Mamma fick en chock. På 5 minuter var mina pinaler packade och jag fick följa med mamma och lova att inte någonsin gå hem till mina morföräldrar mer. Stundens hetta. Det ordnade sig, men minnet sitter djupt begravt, jag älskade mina morföräldrar och just då var världen en kall plats.

Grattis!


bc8f9a88114438b41a9ad929491437e4

Jag har ju pratat halva veckan och lite till om att jag ska till frisören och idag hände det! Ni som följer mig på facebook (kompisfiske) har redan sett en smygbild på mig och Kusin Det.

Det är faktiskt första gången jag klipper mig här nere. Innan så har Kimmie varit snäll och klippt det värsta och även Nicke har satt saxen i huvudet på mig.

Jag fick kliva upp innan kl 7 för att hinna med hundar och kläder och ta mig dit. Herregud jag var så trött så ögonen gick i kors.

Före! 

blogg-frisor7


STEG 1 – Avfärgning

Först började vi med att göra en form av avfärgning där de försökte dra ut så mycket av det kycklinggula som möjligt. Så nu ser jag inte ut som Randys ökända kusin.

blogg-frisor-2


STEG 2 – färgning

Nu var det dags för att få tillbaka min riktiga färg. Jag är egentligen råttfärgad mot det guldaktiga hållet. Kan man vara Guldråtta? Jag tror en frisör för många år sedan kallade mig Cendréfärgad, det är tydligast den vanligaste nordiska färgen. Varför fick jag inte Pappas svarta hår kan man ju fråga sig…

blogg-frisor


FÄRDIG!

Håret är lite mörkare än min gyllenderåttfärg men det är för att solen kommer bleka det så kommer jag se ut som mig själv igen! Hon klippte mig med men det tog jag aldrig bild på. Klipp Klipp sa det så var det klart.

blogg-frisor5


Side By Side

blogg-frisor3

blogg-frisor4

Nu är jag lite fattigare men mycket snyggare om jag får säga det själv! Vad tycker ni? Ni får bara svara om ni håller med ;)

När jag satt där och tog selfies på mig själv så lyckades jag även få med början av en nysning! Så nu vet vi alla det. Såhär ser vi ut när vi ska nysa!

blogg-frisor6


Nu till den skojjiga delen!

TÄVLINGEN!

Berätta här under om en gång ni var hos frisören när det blev sådär extra bra eller katastrofdåligt! En valfri frisörhistoria helt enkelt.. Om du aldrig klippt dig så sno grannens eller syrrans. Det går bra det med ;)

Glöm inte användarnamnet! Jag har jobbat i 2 år här snart och snart är jag synsk men inte riktigt än så användarnamnet måste vara med om man ska få en slant. 3 st vinner 25 kronor var! Du behöver ha gjort en insättning under 2016 för att kunna vinna! Vinnarna dras någon gång under Tisdag 15/11.. :)


losning-dalig-hardag


Glöm inte bort att ni kan tävla i månadens chattspelsbonus med!

Skriv en kommentar (29 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Britt Pettersson

  https://uploads.disquscdn.com/images/ffbaff81fdc209d9397c596f268ce39cf4e7966c6280b0d3da1b7e6add62c5b0.jpg Jag kan berätta om när jag va 13 år och jag hade följ med min farmor och farfar till min farbror med familj. Till saken hör då att min ingifta faster varit hårfrisörska tidigare. Hon klippte mig men sen rullade hon upp håret på spolar och tänk själv en tonåring med papiljotter är väl ingen höjdare precis.
  När vi sen åkte hem och jag såg mina kompisar genom bilrutan fick jag böja mig ner och låtsats att jag letade efter något på golvet i bilen för jag ville ju inte dom skulle se mig.

  brittelina

  Jag vet inte hur man vänder bilden men det går bra att lägg skärmen på sne så ser man :P

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Men du var himla tjusig! :D
   När jag var liten klippte mina föräldrar hockeyfrilla på mig! :o

   • Britt Pettersson

    Opps
    kanske ska lägga ut en bild när min bror klippte mig när jag barn :)

    • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

     åh så söt du var :D

 • Britt Pettersson
  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   men så söt!

 • Tuula Virtanen

  ja nu är du honungs söt

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Ja verkligen :D Trivs himla bra i min nya frisyr och färg :D Hade samma när jag var typ 16 år så känner mig ung igen :P

 • Lina

  Kan man ta en där man själv lekte frisör haha? Jag gör det i alla fall😛 skulle klippa min pojkvän för att ha bad mig så snällt. Har aldrig gjort det innan så va lite osäker, så han satte ett gummiband och sa att jag inte skulle klippa ovanför det. Sagt och gjort så började jag klippa, kanske lite väl precis där gummibandet var.. När jag va färdig och han tog av sig det inser båda att det såg ut som en typisk pottfrilla… Han vart inte så nöjd om man säger så och efter det har jag aldrig fått röra hans hår! Och tur är väl det ä, för är inte sugen på att ha en pojkvän som ser ut so m Per Hammar i den gamla goa filmeb tzatziki, morsan och polisen 😜 /toughii

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   HAHA! Jag klippte min första hund själv en gång. Ungefär halvvägs inser jag att hunden ser ut som jag kört över honom med en gräsklippare.. Var bara ringa i panik till en pudeluppfödare i samma stad och hoppas hon kunde raka ner hunden haha!

 • sana

  Drar en kort o en lång.
  14 bast klipper håret lite spontant och råkar framkalla en Rod Stewart frilla, känner det kanske vore bra rätta till detta och drar in på en frisörsalong.. hann inte mer än innanför dörren så började dom garva åt mig… ja jag gick ut.. =P

  Köpte svart färg (14-15 år) skickar i färgen och hoppar på bussen till stan innan det torkat, min kompis gick på senare och ser mig men sätter sig lite blek längre fram… Vi kliver av i staden och hon kan inte riktigt uttrycka det hon ser… Vi stegar runt i en butik och går förbi en hattaffär (ja de fanns sådana på den tiden) jag blickar in i en spegel i farten och tvärnitar backar tillbaka och tappar bildligen HAKAN .. håret va rött, lila, blåbärsmosfärgat och svart i en salig röra…
  Jag skiker men vad faaaaaaaaaaaaaan rakt ut och tanterna i butiken börjar skratta….

  hade en del problem ta mig igenom butiken av mina skrattanfall och bar sedan i flera veckor en snusnäsduk över skallen =)

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha hoppsan! :P

 • lena rudolphi

  sommaren innan jag började 1:a klass hittade brorsan och jag en fårsax i ett uthus, nyfikna som vi var provades den och brorsan klippte mej kort som attan vid öronen och däromkring.
  Mamma blev förskräckt och drog iväg till damfriseringen med mej där jag fick en riktigt kort “pojkfrisyr”. I många år kommenterade frisörskan att “nu var det länge sen jag fick klippa kort håret på dej” // Lena19

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   haha låter som typiskt barn “jag ska bara testa” :P

 • Anna

  Jag gick till frisören när jag bodde i Karlskoga, bad att få håret klippt i etapper, ja det gjorde hon.. dock så skillde det ca 10 cm mellan etapperna, vilket gjorde att jag fick ringa en kompis, som kunde klippa, säger till henne med gråten i halsen, snälla kom och hjälp mig, det ser förjävligt ut. när hon fick se vad frisören hade gjort, kunde hon inte göra mer än hålla med…. men hon fixade till det.. ingen var lyckligare än jag… //anna459

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Skönt att hon kunde fixa det!

 • Charlotte1962

  Har ett bra minne och ett riktigt dåligt minne sen jag var omkring 8 år. Det bra var att när min mamma gck till frissan så brukade hon låta frisören göra korkskruvar på mig och jag tyckte alltid jag var såååå fin och var så lycklig när jag hade fått mina korkskruvar och ville ju att håret skulle bli riktigt långt vilket var min mamma sa att det var bara och vänta så skulle det bli det. Men min mamma var själv med mig och jobbade mycket så blev det så att jag på somrarna var sommarbarn hos ett äldre par ( släkt i släkten ) och Sia som hon hette hon gillade inte att jag skulle ha långt hår, så varenda förbaskade sommar så tog hon fram den stora saxen och snaggade av allt mitt hår, kommer ihåg att jag grät floder. Det är mitt absolut värsta hårminne. / Charlotte1962

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Men fy så elakt :o

 • Katja2

  Katja2/ Jag har ett ganska dramatiskt minne av saxen. Jag var 5 år, bodde temporärt hos min mormor och morfar. Jag hade långt mörkrött hår med självfall de sista 3 dm. Mamma älskade att göra kul frisyrer på mig. När mormor skulle reda ut det så vrålade jag alltid och morfar tappade tålamodet och tog mig till frissan. Håret kapades av till öronen, där hängde det sprikrakt. Mamma fick en chock. På 5 minuter var mina pinaler packade och jag fick följa med mamma och lova att inte någonsin gå hem till mina morföräldrar mer. Stundens hetta. Det ordnade sig, men minnet sitter djupt begravt, jag älskade mina morföräldrar och just då var världen en kall plats.

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   :o Fick du tillbaka dina lockar? :o

   • Katja2

    Nej, de återkom aldrig.

    • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

     åh vad tråkigt :(

 • fiffen

  Jag va ung och hade pojkvän. Jag hade hellångt hår och ville klippa lugg. Så jag bad min dåvarande svärmor hjälpa mig. Jag satte mig till rätta och hon började klippa lugg – hon klippte och klippte och klippte det ville inte bli rak lugg – det slutade med att svärmor klippte luggen så kort så min så kallade lugg hamnade ända upp till hårfästets början – hade ingen lugg. Jag grät i dagar – såg för jäklig ut – kompisarna började kalla mig luggen ha ha ha – undrar varför.
  .
  kram kram fiffen
  .

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   haha så har mamma gjort på mig med :O

 • Lena Pettersson

  När vi bodde på Västkusten närmare bestämt i Rönnäng,
  Tog min farmor med mig till en hårfrisörska och hon klippte superkort nästan ända upp till öronen.
  Sen den dagen så klipper jag mig ytterst sällan och då bara topparna aldrig mer kort hår och detta var i början på 70 talet.
  Huset ligger kvar än i dag och jag känner bara avsky när jag ser det.

  Skorpan04

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Jag har också haft kort en gång :o aldrig mer :o

 • rate

  Värsta hårminne finns det flera av. Första var nog när jag lurade syrran att man kan tjäna pengar som företagare. För pengarna kan man ju köpa storstrut. Det var ju på mode att ha långt hår på 70-talet och enligt vissa tidningar skulle håret se ut på ett visst sätt. Vi bodde lite på landet så det var vanligt att folk klippte själva. Syrran som var sex år tyckte att man kunde göra jobbet själv så hon och hennes kompisar satte igång nere vid lekplatsen. Så efter en kort tid hade syrran klippt 5-10 st och resultatet var nog inte så bra..Efter sitt jobb så gick de köpte glass för pengarna. Det här var vid lunchen på sommaren. Problemet blev lite större när föräldrarna kom hem, de ville ha ersättning för att klippa om. Morsan vägrade betala med hänvisning att de var så unga. Jag fick skulden men jag sa att jag visste inget som sagt. Det såg lite roligt ut när vissa hade kortklippt eller punkfrisyr den sommaren. Det var nog mer bus förr, fanns ju inga mobiler..

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   haha ja och det var nog mer saker som hände som aldrig kom fram :P

 • Pingback: Nataly Har Klippt Sig Igen! | Sköj Med Jackpotjoy()

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!