barndomsminnen

Tävling *avslutad* – Vad hittade ni på som barn?

VINNARE: 

Katja2, Aliisa32 och Fiffen!18361023_10209028804781188_1446717672_n

Känner ni igen den där ungen? 

Det är jag. Jag verkade inte kommit på det där med att maten skulle vara i munnen och inte överallt utanför munnen! Jag var ett mönsterbarn som liten. Bråkade aldrig, skrek aldrig och ställde aldrig till med något… Åt alltid upp alla grönsaker.. kan vi ju låtsas som iafl.

Men jag tänkte berätta några saker som jag inte gjort.. För jag skulle aldrig göra sånt här.. ;)

Snabb stöld

En gång när jag och min mamma var på ÖB så traskade jag iväg i gången. Jag var ca 2-3 år gammal och min mamma var precis bakom mig. Runt hörnet gick jag och när mamma kom runt hörnet var jag borta. Då hade butikspersonalen plockat mig och ropade snabbt ut i kassan att de hittat Nataly som sökte sin mamma. När mamma kom till kassan satt jag där superlycklig. Inte ens när jag var liten och söt ville någon kidnappa mig speciellt länge innan de lämnade tillbaka mig ;)

18378700_10209028808901291_629454996_o

Det gick inte att ha garderobsdörrar öppna när jag var liten.
Såfort det var ett skåp öppet så var jag där. 

18360495_10209028800501081_1435097770_n

Alltså hur söt var inte jag!
Vart gick det snett?

18362612_10209028801461105_1148970719_oTÄVLING

Berätta en historia om när ni var barn eller något era egna barn hittade på.

 • 3 personer vinner 25 kr var.
 • 24 Maj är sista dagen. Vinnarna dras 25 Maj.
 • Glöm inte ditt användarnamn!


 

 

Skriv en kommentar (28 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • fiffen

  När jag var liten så bad jag till gud varje kväll innan läggdags. Jag ställde mig på knä, knäppte mina händer och bad: Snälla gode gud gör så jag inte blir med barn.
  Jag trodde nämligen att det var Gud bestämde vem som skulle få bli med barn och pekade ut att nu är det din tur, du och du och du. Jag ville inte ha barn – jag ville ju bara leka och ha roligt jag.
  Så mycket visste jag. OBS – när jag gick i första klass så visste inte jag vad ordet penis va för något ????
  Jag var överbeskyddad – inte bra när det går till överdrift. Jag har fått men…. he he he
  .
  kram kram fiffen

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Men gud så gulligt haha :D

 • Anna

  Det här är en sak som min syster gjorde. Vi var mycket hemma hos farmor och farfar när vi var små. Syrran hon satt och pysslade med farfar.. satte på honom öronklipps. (bruna och runda har jag för mig att dom var). farfar satt där i godan ro. senare så går han upp till ladugården. där kommer jägarna som var med i vårat jaktlag. dom skrattade rätt gott när farfar kom där med öronklipps i öronen….. //anna459

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha :D Ja det kan jag tänka mig .. :P

 • liliann

  När jag var på besök hos släktingar i Hälsingland så hade dom bara ett utedass och där satt jag i godan ro och sparkade på golvet och rätt var det va så rasade hela dasset och jag ramlade bakåt i en hög med brännässlor

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha näääe! Det påminner mig om en gång när jag kom in efter att ha varit ute på gården och var vrålförbannad.. Då hade jag kissat utomhus.. i en hög brännässlor haha :P

 • Linda Cody

  Jag kan börja med att säga att jag var definitivt inte den typen av unge som någon skulle kunna försöka att locka med godis minsann. 😜

  När jag var ungefär 2 år så var jag och mina föräldrar och handlade. Jag och föräldrarna var på varsin sida av hyllorna, men dem kunde se mig igenom varorna typ, så dem hade lite koll. Sedan så plötsligt när jag står där och kollar på varorna så kommer det en äldre farbror, som räcker ut armen över mig och ska ta någon vara.

  Jag trodde då att han skulle försöka röra mig och kidnappa mig eller liknande, så jag skriker i högan sky; “hjälp, den dumma farbrorn försöker ta mig!”, och snabbt så kommer mina föräldrar springande, samt både personal och en massa andra kunder och börjar kolla anklagande på mannen. Kommer inte riktigt ihåg, men tror någon frågade typ; “vad håller du på med?”, eller liknande till mannen, som står där alldeles chockad och säger sen med darrig röst; “jag har inte försökt göra något, jag skulle bara ta lite mjöl från hyllan, det lovar jag!”

  Sedan när alla förstod att det var ett misstag så gick personalen tillbaka till arbetet, och kunderna fortsatte handla, och min mamma ber då om ursäkt till mannen och säger; “hon gör så där.” Så jag antar att det där inte var första gången, men den enda gången jag kan komma ihåg i alla fall.

  Mannen var väldigt förstående och sa att det var lugnt. Han sa att det är bättre att vara på den säkra sidan och att det kunde lika väl ha varit någon som faktiskt försökt att kidnappa mig. Han skämtade sen och sa; “dig kommer nog ingen våga sig försöka kidnappa minsann.”

  /Tesslinz.

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha, Om de lyckats hade de nog lämnat tillbaka dig ;) Samma med mig haha :D

   • Linda Cody

    Precis! ;-)

 • camilla65

  När hela familjen var på stranden en dag och vi var på väg till bilen för att åka hem så blev jag sugen på jordnötter, så jag gick och skrek JAG VILL HA NÖTTER upprepade gånger, min far svarade då håll tyst din jädra nötskrika. // camilla65

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha :D

 • camilla65

  Vill även berätta om mina barn som älskade att ligga i badet tills läpparna var blå, se som du ser ut på kroppen brukade jag förmana dom när de legat i länge. En dag hörde jag världens skrik på MAMMA och när jag kom in så sa min dotter att hon hade fått kropp eftersom hon var skrynklig i skinnet, någon dag efter säger min son samma sak :D // camilla65

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha :P Slutade de ligga i badet så länge då? :P

   • camilla65

    Jo de fortsatte med det men jag fick ha en redogörelse vad kropp är :D

    • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

     haha :D

 • Hea B

  Jag var ett litet busfrö som barn. Mina föräldrar har påmint mig om en pinsam händelse i början av 70-talet, jag var alltså bara runt 2-3 år gammal.
  Åkte med familjen och storhandlade på en stormarknad. Kände att jag blev lite nödig, och måste ha kommit ihåg att jag sett en toalett någonstans i varuhuset.
  Så jag sprang iväg.
  Efter en kvart-tjugo minuter efterlystes mina föräldrar i butikens högtalarsystem.
  Jag hade helt sonika satt mig och gjort “tvåan” i ett butiksexemplar av en toa på vitvaru-avdelningen. Toa som toa tänkte väl jag. Många glada skratt från kunder runt omkring. Pappa fick snällt städa upp efter mig………./HeaB https://uploads.disquscdn.com/images/b926685f1390ff06e611877a0d515a7c70f15aff8730a78f414bb01b6591e1be.jpg

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahaha åh det är ju sånt man bara ser på film haha :P

 • Aliisa32

  Jag och min syster följde våran mormor till Lahtis i Finland. Där våran mamma bodde. Mina kusiner bodde i samma hus som våran mamma. När vi kom dit så en dag lekte jag och min kusin frissa. Jag klippte hennes jättelånga hår. Det var inte kul efteråt när hennes mamma såg vad vi hade gjort.

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Nej men fy :P Min kompis klippte mig en gång med :o Mamma var inte heller så glad :P

 • Katja2

  Katja2
  Jag var c:a 3 ½ år och vi bodde i en våning med många rum. Högt till tak och runda kakelugnar i hörnen från golv till tak som eldades med kol.

  Det var sängdags för mig vilket inte alls föll mig i smaken
  så jag for iväg för att gömma mig, fick upp luckan till en av ugnarna kröp in
  och hade kul med kolet. Mamma letade som en galning i hela huset. En kolbit hade trillat ut så hon skulle återbörda den till ugnen och då ser hon en kolsvart unge som snabbt kilade iväg.
  Jag sprang ut i trappan och upp mot vinden. Där satt en karl på huk och sysslade med något. Han fick nästan slag när han såg mig och rusade ner från trapporna. Det visade sig att han varit i färd med att tutta fyr på vad han nu hade samlat ihop. Polisen larmades och de
  fick på så sätt veta i vilket distrikt den jagade pyromanen befann sig och grep
  honom så småningom . Karlen trodde nog att jag var ett spöke som hemsökte honom
  efter tidigare mordbränder.

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Jisses vilken tur att du sprang ut där :o
   Jag hade med blviit livrädd om en unge täckt i sot kom och jagade mig :P

 • Lena Pettersson

  Jag sov i kökssoffa i köket när jag var 6 år ville inte bo med mina bröder.
  Lade en pälskrage runt min lampa som började lukta illa och började nästan brinna.
  Men blev ingen större fara, mamma hann ta bort den innan det började bli fara på taket! /skorpan04

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Puh vilken tur! :o

 • ambuba

  Min syster och jag stod i porten där nere Jag var sex hon åtta. Så säger hon till mig ska vi kissa på oss. Hon sa det så spännande så jag sa ja , N u har jag gjort det sa hon. och jag skulle inte vara sämre så jag kissa oxå på mig. Sen gick vi upp till mamma. Då säger min syster Annika har kissat på sig. sen sprang hon ut och lekte, Bara lura mig så hon slapp dras med mig hihihihhi

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   hahahah näe vad taskigt :P

 • Blizzmatte

  Växte upp hos mormor o morfar, mormor o jag sov i vardagsrummet o morfar på ovanvåningen. Varje kväll följde jag med morfar upp o sa godnatt, då fick jag en kola, en kväll blev det fel….. jag kastade kolan i vedspisen o stoppade pappret i munnen! Vilken besvikelse, var nog runt 5 år men har aldrig glömt smaken av kolapapper.

  • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

   Nämen åh! fick du en ny kola då? :o

 • Blizzmatte

  nix han hade bara en med sig upp o det visste jag så jag berättade inte att jag kastat kolan

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!