Tävlingen avgjord! Wooohooo!

choberiverelephant

Hej på er igen!

Tack för alla svar. Detta var verkligen en spännande tävling. Denna bilden på en elefant i Botswana kunde jag inte haft med, men lika glad som han blir för ett gyttjebad hoppas jag att vinnaren blir.

Samtliga bilder var tagna 2009. Det började när jag åkte till Namibia först. Tog mig från huvudstaden Windhoek upp till Nationalparken Etosha för mitt första safari. Hade inte så höga förväntningar, hade varit nöjd att se elefanter och zebror med det blev mycket mer. Det tog inte lång tid innan jag såg den där ensamma rackaren. Djuret är känt för sina massmigrationer i östafrika men det var lika samma fest här. Korrekt svar på bild 1 är GNU.

Efter några dagar i Etosha så låg jag i tältet och hörde ett konstigt ljud , lät som en djup rap från magen. Guiden knackade på och sa med ett stort léende att det är lejon. Snabbt tog man sig till närmaste vattenhål men inga lejon. Men däremot elefanter zebror och två schakaler. Schakal är korrekt svar på andra bilden.

Min resa gick vidare mot Zambia och staden Livingstone. Suverän bas för alla möjliga äventyr. Nära ligger Victoriafallen. Inga dåliga vattenfall. Gott om primater häromkring. Främst då babianer. En liten babian satt i trädet mitt framför mig och njöt av utsikten. Brydde sig inte att det minsta att man stod bara någon meter ifrån och fotograferade.  Denna var lurig, babian är korrekt svar.

Bild 4 var tagen inte långt ifrån när man paddlade kanot längst zambezi floden. En hel del krokodiler och fåglar såg man men det häftigaste var att se när du stod på rad, som om de hade en kölapp innan de hoppade i, flodhästarna. Flodhäst är korrekt svar på bild 4.

Senare på året gjorde man en resa o Centralamerika. Den femte och sista bilden är tagen inte långt ifrån vulkanen Arenal i Costa Rica. Nyfikna, söta små rackare. Fick använda internet först innan jag förstod att det var två näsbjörnar jag fotograferat vid vägkanten. Näsbjörn är korrekt svar på bild 5.

Babianen ställde till det men ni var 12 stycken som hade 4 rätt och därför får vinnaren 40 kronor. Jag lät Nicke dra en lott den här gången och lotten gick till HEAB!! Grattis HEAB som vinner 40 kronor.! Vi hörs i bloggen nästa vecka.

Ha de sköj!

/Mangan

Om Chattvärd Mangan

Magnus eller “Mangan” som han kallas är en äkta smålänsk globetrotter. Han älskar resor och fotboll och säger absolut inte nej till några parti Blackjack eller några Texas Hold'Em-händer.

› Se fler inlägg av Chattvärd Mangan

Skriv en kommentar (2 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

  • Hea Berg

    Tack snälla! Blev jätteglad :)

  • Maritha Carlsson

    Grattis heab!!!
    Ja den där babianen ställde till de hahaha

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!