smörgåstårta

Vad har ni i er Smörgåstårta?

Jag satt på youtube under lunch idag och hitta ett klipp på två Engelsmän som skulle göra Smörgåstårta. Medan jag titta på denna video satt jag bara och skaka på huvudet.. DET DÄR ÄR JU INGEN SMÖRGÅSTÅRTA! :( Här är dom… söta pojkar… men tårtan… I don’t know!

Jag fick andas lite… sen insåg jag att alla familjer har ju olika smaker! och den dom frågat kanske tyckte om den med selleri i sin räkröra och cream cheese frosting! vad vet jag!

I min skall det vara ett lager dill och äggröra och ett lager majonnäs och tonfisk! sen mjukost utan på och massor av räkor och ägg. Så mycket räkor så hela tårtan nästan simmar iväg!

vad tycker ni det skall vara i en smörgåstårta?

Vad har ni som tradition i er familj?

och vad tycker ni INTE om i smörgåstårta?

Om Chattvärd Julia

Vår gotlänning som aldrig lämnar ritblocket hemma. Nämner du Dubbelnougat blir hon lyrisk och är du en trädgårds nörd, får du bonuspoäng. Du kan även fråga Julia om absolut bästa bullreceptet, hon har stenkoll.

› Se fler inlägg av Chattvärd Julia

Skriv en kommentar (14 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Hea Berg

  I en god smörgåstårta som ska passa mångas smaklökar kan man ha enkla grejer som många gillar, tex skinka, räkor, majonnäs, leverpastej/grädde & ost. Undvik tex oliver, salami eller annan stark “korv”. Hälsar HeaB

  • Julia

   salami på smörgåstårta har folk det ibland? :O tänk om jag kunde få sambon att smaka smörgårstårta! :D tack för tipset med stark korv Heab! :puss:

 • Lena Karlsson

  Hej, jag gör en kladd att ha emellan, vispa 5 dl grädde hårt, tillsätt 3-4 msk majonäs, 1 burk bostongurka och en burk bredbar leverpastej blanda ihop med elvispen, till garnering har jag skinka så det tänker hela sen garnerar jag med skinka, ost, leverpastej, ägg, räkor, gurka, citron, tomater och ev vindruvor//bingoiza

  • Julia

   wow det där lät super mums! aldrig hört den varianten om vispgrädde i ! super tack Iza!!!

 • Lena Pettersson

  Skagenröra emellan ena lagret sen lax ihoprört med pepparrotsost. Sen garnera med hackat ägg o lax.sen lite hackad dill.

  • Julia

   pepparrotsost är det typ cream cheese och pepparrot?

   • Lena Pettersson

    Ja Julia

 • fiffen

  Tjabba !
  Första lagret:
  Blanda 6 – 8 st hårdkokta hackade ägg med creme fraiche, lite majonäs och stark paprikapulver eller rökt paprikapulver, smaka av med lite salt och peppar.
  Andra lagret:
  Blanda rökt hackad skinka med hackad purjolök, creme fraiche och lite pepparrot på tub.
  Tredje lagret:
  Blanda tonfisk med hackad purjolök, creme fraiche och majonäs, smaka av med salt och ev andra kryddor som pepparmix.
  Klä tårtan med rökt skinka och på topp bred på majonäs lägg på kokt ägg, lite räkor, rädisor, gurka, tomat, skivad ananas och vindruvor.
  kram kram fiffen

  • Julia

   “Blanda rökt hackad skinka med hackad purjolök, creme fraiche och lite pepparrot på tub.” vattnas i munnen nu! :D

 • AnnaNo1

  Finns massa olika varianter som du redan ser. De två vanligast förekommande hos mig är en röra/blandning av leverpastej (fast jag kör den “hårda” som går att hyvla, gillar smaken bättre på den) och lite grädde och mixar det, rör i lite bostongurka efter den är färdigmixad-

  Det andra fyllnadsalternativet är creamcheeze, tonfisk i olja och lite hackad rödlök och slutligen

  Skinka finhackad blandat med mjukost och persilja. Den sista röran går att varva varannat lager med någon av de andrar rörorna, funkar klockrent.

  Garnering. stryker mjukost som klister runt hela tårtan, finhackar nån form av grönsak, oftast paprika och täcker hela sidorna med. Ger ett mer färglatt och fylligare intryck. Garnering efter säsong och plånbok men älskar när jag kan ta handskalade räkor i massor och lägga ovanpå, tillsammans med ost, skinkrullar och annan garnityr som t ex gröna kvistar (persilja eller liknande), skivat ägg, vindruvor, gurka, citron, m m. Brukar skära skalet av en tomat och göra små tomatrosor, som på den här bilden med räkmackan jag gjorde för ett tag sen :)

  • Julia

   vet du! du gav mig just en brilljant ide!!!! jag skall göra en mini smörgåstårta till mig själv!!!!!! fasiken vas snygg den var !:o

   • AnnaNo1

    jaaa göööör- och tack :)

 • http://skojmedjackpotjoy.se/author/nataly/ Nataly Jackpotjoy Värd

  Det som står på förpackningen när jag köper den på ICA hoppas jag att det är i den.. annars blir jag ledsen om de märkt fel ;)

 • Anna

  Det här är min lilla smörgåstårta, brödet är hönökaka, nedersta lagret har jag bredbar leverpastej och bostongurka, andra laget skagenröra, överst mimosasallad, sen skinka, ost och tomater.. //anna459

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!