Flower-of-life-spring-wallpaper

Vinnare foto/texttävling + vem är du!

Tack alla för att ni var med i dessa 2 tävlingar! superduper roligt var det att läsa all info om er på Vem är du! satt och log hela tiden och bara tänkte på hur mysiga ni alla är! Ni som missat den tävlingen får jätte gärna svara på frågorna iallafall :D det är super sköj att lära känna er lite bättre!

Nu till vinnarna av Foto och texttävlingen! är ni redo?


FOTO: 

1:a pris – HEAB

Små ljuvligheter i rabatten, efter ett vårregn är det obligatoriskt att gå ut med kameran och fota/HeaBHeab0


2:a Plats – GULDKORN

Vitsippor är vår!!! //guldkornGuldkorn2


3:e plats – ANGEL87

En dag i början på maj -2010. Min hund Damien (som tyvärr gick bort -12). Sitter och tittar ut över Bredsjön medan husse bygger brygga.
/ Angel87
Angel87


4:e plats – MILIMANSEN

Nu är den härliga våren här.. allt och alla vaknar till liv.MilimansenTEXT:

1:a pris – Annano1

Minns än både dag och år en vår när det plötsligt blev smällhett. Det var helgen 27-29 april 1990 då kvicksilvret i termometrarna smög sig ända upp till 25 grader och hade varit så även någon dag innan. Jag var ledig och det var tokhett ute. Jag släpade ut en madrass på balkongen, smög av mig så mycket kläder det bara gick och lade mig för att sola men det blev för hett!

Medan jag låg och badade i mitt eget svett funderade jag på var i -Stockholmstrakterna det fanns någon mindre tjärn eller sjö som blev varm i vattnet tidigt på året och efter lite letande på kartor (det här var före internet och mobil) hade jag luskat fram ett bad, letat busstider och drog iväg.

Efter nästan en timmes bussfärd i en läskigt het buss (AC förekom inte heller) var det en lättnad att kliva ur och knata ner på stranden. Hela kroppen kokade och jag tänkte att jag måste bara kolla om det gick att doppa sig. Det var i alla fall några barn på bryggan och någon var i vattnet.

En bit ut på bryggan finns en badstege så jag tar sikte mot den och går med bestämda steg dit. Jag sätter mig ner på bryggan för att känna lite med tårna. Det kändes klart badbart om än skapligt kallt. Kroppen skrek åt mig att jag skulle hoppa i och svalka den så sagt och gjort, jag reste mig och tänkte gå ner för badstegen och hålla i den samtidigt som jag hoppade men där satt en unge, kanske 8 år gammal och försökte sig på att gå i. Hon tvekade och tvekade och inte kunde jag hoppa i från bryggan av rädsla för att jag skulle få kramp och hyperventilera om det var för kallt.

Ungen började prata med mig… eller prata var en underdirift. Det var rena rama förhöret om jag var badkruka, vad jag heter, var jag kom ifrån och mycket mer. Till sist kom hon på snilleblixten! Fort som attan klättrade hon upp och sa åt mig att gå i först, så att hon “kunde se om det gick att bada”. Jo jo, den ungen skulle gå långt om hon fortsatte i samma stil som den dagen. Jag som nu hade kallnat av lite av att sitta på bryggan och få lite svalka bara av att befinna mig vid vattnet var mindre road på att bada men hennes gestapoliknande fasoner fick mig att gå på stegen.

Vattnet var kallt men kändes inte som något vinterbad direkt, snarare årets första dopp fast med en tvist så jag bestämde mig för för att kasta i hela min kropp och låta mig simma några tag för att riktigt svalka ner mig. Sagt och gjort, med fröken sturmbandführer bakom mig och en stor portion vilja slängde jag mig i! Iskallt! Jag kippade efter andan så pass att det känns som jag ska drunkna och kastar mig därefter med några stora simtag fram till bryggan och stegen men tji fick jag komma upp!j Där satt hon, ungen, och fyllde ut hela stegen. Ivrigt hängde hon sig framåt så långt hon bara kunde och tjålade “Är det kallt??! Meeeen du har ju inte doppat hela huvudet, fuuuuuuuusk! Fryser du?”

Ungjävel flytta på dig!! tänkte jag men allt jag fick fram var bara hip häp hip häp hip häp! Vet inte varför jag hade sån hang up att jag måste upp absolut via stegen, kanske för att jag hade panik? Till sist simmade jag bredvid stegen och hivade mig upp direkt på bryggan istället. Sur som ättika klampade jag upp och lade mig till rätta på min filt och bad böner om att inte behöva fastna med den ungen igen.

//AnnaNo1


 

2:a pris – ANGEL87

Våren känns extra speciell då mina två älskade döttrar har fötts just på våren. Min äldsta, V, som på påskafton fyllde hela 4 år och O som fyller 1 år den 23 april. Tänk att det är 4 år sen jag äntrade rollen som mamma. Det känns som jag alltid varit det och samtidigt som att det var igår. :D

Att föda barn är ju en makalös upplevelse. En fantastisk och häftig upplevelse.

V, föddes med planerat kejsarsnitt på min sambos pappas födelsedag. Och först var jag så besviken över att det inte skulle bli en vanlig förlossning – som jag hade ställt in mig på och kände mig taggad inför. Att istället bli opererad, nej fy. Jag kände mig snuvad på upplevelsen av förlossning och även rädd inför att någon skulle skära i mig.

Men när dagen D kom, visst var jag sjukt nervös, både inför det som skulle hända och inför att bli förälder. Alla möjliga tankar for runt i huvudet. Sen låg jag där, tårögd på operationsbordet, bedövad från midjan och ner och alla i rummet presenterade sig. Stack mig med något och frågade om jag kände något. Nej, sa jag och hann inte tänka så mycket mer innan jag hörde något som fick mig att börja storböla. Ett gurglande litet ynkligt sött, gulligt skrik. Ett barn! Mitt barn! “Grattis, en liten tjej”, sa dem och jag kände mig så lycklig.

Med O, fick jag uppleva en naturlig förlossning. Innan det var dags hade jag blandade känslor, ena stunden kände jag mig taggad, andra stunden rädd, nervös och tänkte att “neeej jag vill ha kejsarsnitt för det vet jag hur det går till”. Den 21 april (O var beräknad den 29 april) runt 17-tiden så kände jag plötsligt hur något knäppte till och det började sippra (läs forsa!) vatten ur mig. Och det gick inte att stoppa hur jag än försökte knipa. Sprang till toaletten medan det rann längs benen. När jag bytt om skrev jag först till en nära vän att mitt vatten gick nog nyss. Sen ringde jag förlossningen som sa att jag skulle komma in på kontroll när jag hade möjlighet så snart det gick. Ringde till sambon som kom hem från jobbet och så lämnade vi V hos min kompis medan vi åkte till sjukhuset på kontroll. Fick vara kvar några timmar för att sedan åka hem igen med ett “värkarna brukar komma igång av sig självt, annars blir du igångsatt om 48 h”.

Redan ute på parkeringen började jag känna någon svag värk. Och värkarna kom lite då och då under kvällen och natten, ibland svaga, ibland starkare. Ibland tätare, ibland med längre tids intervall. 22 april, min sambos födelsedag… Jag sa till honom att “du får nog ett barn i present idag”. Mamma kom till oss och idag var värkarna hanterbara men ändå jobbiga. Det var ganska långa uppehåll ett tag så jag tänkte att det kommer nog bli igångsättning ändå. Jag minns att det var väldigt soligt och varmt ute denna dag så vi satt ute på uteplatsen, sommarklädda och njöt av solen och åt tårta och hade det bra. Ja, bortsett från mina onda värkar då.

På natten tyckte jag värkarna blev mer intensiva och att de kom något tätare och jag kände att det vore skönt med lite smärtstillande snart. På morgonkvisten, runt 05:30 åkte vi in till förlossningen och fick komma in på ett rum. Hände inte så mycket förrän dagpersonalen kom efter 7. Då blev jag undersökt och “iordninggjord”. Det visade sig att jag hade jag klarat av hälften själv. Och jag väntade ytterligare någon timme innan jag bad om att få testa lustgas. Den blev min bästa vän sen.

Nu ska jag inte dra hela min förlossning för er för texten är redan hur lång som helst. Men strax innan 17:30 föddes vår andra lilla prinsessa. Och just det där magiska ögonblicket när det känns som en fisk sprattlar ut ur din kropp. Wow. Och sen ett sött litet barnskrik och du får upp en kladdig liten bebis på bröstet. Man glömmer snabbt allt det onda och lyckotårar rinner nerför kinderna.

Hur som helst… Våren får mig att tänka tillbaka mycket på dessa speciella dagar i mitt liv.
/ Angel87


 

3:e pris – ALIBABA01

Mitt bästa vårminne är faktiskt året då jag träffade bullen, vi föll för varandra i februari 2008 och hon flyttade in med mig där jag bodde i slutet på april, härliga frukostar på balkongen, sena kvällar med te och cigg på balkongen också med doften av vår och solens strålar som lovade sommar snart, långa nätter med då vi redan då visste att vi ville ha barn tillsammans:) Det va härliga tider, längtar tillbaka till den balkongen ibland det var fint att bara ha varandra, vara nykära under vårsolen och ha världen framför en.
Alibaba01


 

3x 4:e pris – SANA, FIFFEN och ANNA459

jag har redan gjort slut på mina vårminnen som är från Jämtland o påskarna…
Eller denna påsk så mötte jag våren med min minsta dotter, vi lastade bilen med katter och hundar och en cross band vi fast på bilen där bak oxå. Vi tog oss felfritt upp och landade framåt kvällen. Dan efter så tog vi oss ut på isen med skoter och cross, flängde runt lite ungen sladdade runt o roade sig jag tog kort, hängde ute med hundarna i några timmar sen in o vilade tills min farbror och hans fru och mina kusiner kom. Vi lockade sen ut tvillingarna som är 11 på skotern vilket dom va väldigt skeptiska till (hm dom bor ju för bövelen i norr o har ingen skoter) Hur foooooooort går de, de går så sakta de inte ens syns på mätareeeen…, hur fort går de nuuuuuuuuu, inte alls fort, nu dåååååååå, dom va rätt skraja.
Fast efter 10 min så ……. kör fooooooooooooooooooortareeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…

Sen skrattade vi och åt tills alla grät mina kusiner är av en sort som inte kan vara tysta , jag ser dessutom inte skillnad på dom så jag får ständigt fråga vem som är vem.

Dan efter svidade vi på oss kläder och får ut allihopa på isen letade på ett bra ställe vid en ö och grillade och stekte mat i massor. Sen ville ungarna åka mer skoter så vi körde upp och ner i en backe tills ena skotern la av för växeln inte gick i så vi hoppade på den andra lasta 2 ungar 2 vuxna och 2 hundar på en skoter, jorå så att.. sen starta inte den.
Min unge provade den andra då gick växeln i så vi bytte lämnade den icke startade i backen gick in och spelade spel ist.. skratt igen så man fick magvärk.

Så skulle vi till kyrkan på söndagen jag ville verkligen INTE dit så mådde jag illa av all mat och hittade inte min bilnyckel så jag va hemma ..
Sen drog dom hem och vi vilade ..
Dan efter for vi hem oxå vilket va dumt för jag hade ju tagit ledigt på tisdagen för åka hem då INTE på ködagen… i Sollefteå fick vi fixa om crossen där bak för den sladdrade löst…

Sen före Gävle kom köerna och så klart låg de en &¤%¤%&#&¤ gubbe efter som inte kunde hålla avstånd han åkte i min ända flera mil och i köerna stod han så nära man såg hans %%¤&%¤% näshår. Svor o skrek men inte hjälpte de, fick in en bil bakom mig vid en infart vart glad för han kunde minsann hålla avstånd, men han åkte av och %%& fan låg där igen , hade god lust gå ut käfta på han…

Nåja vi kom iaf hem hela.. sen va jag trött

hajrå


 

Det va en hot hot dag i maj månad på 80-talet. Jag va ung, snygg och okysst fläckvis … näää skojar bara, ha ha ha. Men tidiga 80-talet var det. Varmt som 17 och solsugen. Satte på mig bikinin och med raska steg gick jag ut på balkongen, slog mig ner i solstolen och satte mig till rätta, nu ska det solas. Jises va solen steker och kliar börjar det göra åxå – vad händer – tittar på min mina armar, min kropp och ser att jag börjar få röda blemmor/prickar – SOLEKSEM – jag har aldrig haft soleksem någonsin – förbenat åxå – jag vill ju sola bli brun och fin. Stönig som en åsna gick jag in med bestämda steg och hämtade täcket. Här ska solas – slängde över mig täcket ända upp under hakan så bara ansiktet syntes som klarat sig från eksemet. Kan jag inte sola kroppen så ska jag banne mig sola ansiktet. Sagt och gjort och jag började sola. Solade en lång stund. Huga ligen va vaaarmt – kände mig som en levande kokt – va tvungen att ge upp mitt solande. In på toan för att kyla av mig med kallt vatten, tittar mig i spegeln – ryggar till och skriker hjäääälp – där ser jag mig själv högröd i ansiktet som en kokt kräfta och hela jag va rödprickig – jag hade fått solsting. Jag började få frossa med feber och fick vara hemma från skolan i flera dagar. Så kan det gå när man vill bli brunbränd och fin. Den läxan glömmer jag aldrig.//Fiffen


I lördags så var jag nere på stan med en kompis, när jag skulle cykla hemåt igen, så tänkte jag hur långt in på våren som vi kommit, vid en av överfarterna så ser jag vid vägkanten hur blommorna har börjat komma upp, Sen när jag cyklade genom parken så ser jag en mamma med två barn, som var ute och flög med drakar. Så nu känns det som om verkligen våren är här och sommaren är runt hörnet.. //anna459

 Tack till alla som var med! Helt underbara kort och svårt var det för alla att rösta på dem denna gång så det tog evigheter och jag fick hota dem med slägga och ost!

Om Chattvärd Julia

Vår gotlänning som aldrig lämnar ritblocket hemma. Nämner du Dubbelnougat blir hon lyrisk och är du en trädgårds nörd, får du bonuspoäng. Du kan även fråga Julia om absolut bästa bullreceptet, hon har stenkoll.

› Se fler inlägg av Chattvärd Julia

Skriv en kommentar (3 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

 • Hea Berg

  Tack snälla! Kul att ni gillar mina bilder. Blev jätteglad :D Kram HeaB

  • Julia

   din vinnarbild vill jag ha som tapet!

 • AnnaNo1

  Tack så mycket för vinsterna ????

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!