Vinter och Bingovärme. Vinnare i Bildfrågan

Hej på er igen!

Andra inlägget på bara en vecka från mig! Vinnarna ska givetvis utses! Men innan vinnarna i min bildfråga ska utses så vill jag passa på att säga grattis till spelaren wierdo som blev säsongens hockeyexpert och vinnare av 2000 kronor. Grattis till wierdo!

Nu över till bildfrågan!

Bild 1 tog jag under hösten 2014. Den värsta värmen var över och då blir det vanligare att aporna på klippan tar det lugnt i solen. Den här bilden skulle vara väldig svår att ta mellan maj och augusti eftersom aporna mest håller sig i skuggan bort från stekande sol. Svaret är givetvis Gibraltar, den var inte svår för er.

Bild 1-Gibraltar
Bild 1-Gibraltar

Bild 2. Det kända tornet Giralda döljs i bilden så denna var svårare. Bilden är tagen när jag står vid murarna av Alcazar palatset och riktar kameran mot Sevillas katedral. Det var denna bilden som många av er gissade fel på, den var inte lätt. Korrekt svar är Sevilla, en underbar stad.

Bild 2-Sevilla
Bild 2-Sevilla

Bild 3. Har man aldrig haft den spanska känslan så får man garanterat det i Granada. Efter ett besök på en tapas bar vandrar man upp till en utsiktsplats, stannar till och lyssnar på flamenco sång och tittar mot Alhambra och Sierra Nevada bergen. Guldstjärna till alla som skrev Alhambra tillsammans med Granada.

Bild 3-Granada Bild 3-Granada

Bild 4.

Charmigt med smala gränder, och där kommer den gula spårvagn 28. Stadsdelen Alfama i Lissabon har verkligen sin charm. Denna bild var det ingen av er som missade, grymt bra gissat! Måste tillbaka hit någon gång, den oxsvansen man åt på en resturang i Alfama räknas nog till den godaste måltiden 2014.

Bild 4- Lissabon
Bild 4- Lissabon[/caption]

Tio stycken av er gissade rätt på alla 4 bilderna. Icegirl var makalöst nära, alhambra är inte direkt fel svar, men staden var det som söktes. Nästa gång icegirl!

Lottning bland dessa 10 gav två vinnare som vann 40 kronor var. Dessa var johannaw29 och jensen80! Grattis!

Hörs i chatten!!

Mangan

Om Chattvärd Mangan

Magnus eller “Mangan” som han kallas är en äkta smålänsk globetrotter. Han älskar resor och fotboll och säger absolut inte nej till några parti Blackjack eller några Texas Hold'Em-händer.

› Se fler inlägg av Chattvärd Mangan

Skriv en kommentar (0 st)

För att behålla trevlighetsfaktorn i bloggen har vi listat några
enkla regler som kan vara bra att läsa innan du kommenterar.

Jag vill ha mer sköj. Ta mig tillbaka till toppen!